Αφιερωμένο στη μνήμη του σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου το 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος




Αφιερωμένο στη μνήμη του ιπτάμενου σμηναγού Γεώργιου Μπαλταδώρου, ο οποίος προσέφερε τη ζωή του στην πατρίδα μας την προηγούμενη Πέμπτη, όπως επισήμανε ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ήταν το 6ο Συνέδριο Αεροπορικής Ισχύος, το οποίο διεξήχθη στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων «Υποσμηναγός (Ι) Νικόλαος Σιαλμάς», στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Το συνέδριο ξεκίνησε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του ηρωικού σμηναγού.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, ο αρχηγός ΓΕΑ τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «υπάρχουν φορές και συνθήκες, στις οποίες η Αεροπορική Ισχύς αποδεικνύεται ως η μόνη αξιόπιστη και αποδεκτή στρατιωτική επιλογή, διαθέσιμη στις κυβερνήσεις. Η υψηλή τεχνολογία συνδυαζόμενη με ρεαλιστική εκπαίδευση, κατάλληλη τεχνική και υλικοτεχνική υποστήριξη, βέλτιστη ανάπτυξη και εκμετάλλευση των διαθέσιμων πηγών, αποτελούν δομικά συστατικά της Αεροπορικής Ισχύος, ικανά να επηρεάσουν συνδυασμένες επιχειρήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί ο τελικός στόχος».

Οι ομιλητές έθιξαν ζητήματα, τα οποία διαμορφώνουν και το παρόν και το μέλλον της Αεροπορικής Ισχύος, καλύπτοντας ένα ευρύ πλαίσιο θεμάτων, που εκτείνεται από ζητήματα ασφαλείας και τεχνολογίας -συμπεριλαμβανομένων των μέσων ενημέρωσης, του κυβερνοπολέμου, των UAVs και του διαστήματος- μέχρι του ρόλου και της ευρωπαϊκής αντίληψης της Αεροπορικής Ισχύος.

Μεταξύ αυτών ήταν ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Geoffrey R. Pyatt, o Deputy Supreme Allied Commander Europe, στρατηγός Sir James Everard, ο Chairman European Union Military Committee, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος (EUMC), καθώς και ο αρχηγός ΓΕΑ της Ιταλίας, αντιπτέραρχος Enzo Vecciarelli.

Το συνέδριο παρακολούθησαν η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, επίτιμοι αρχηγοί, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, ακόλουθοι Άμυνας, αντιπροσωπείες συμμαχικών χωρών και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

20/04/2018 17:45
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: