Ξεκίνησε η “εαρινή επίθεση” των Κούρδων εναντίον της Τουρκίας: 6 νεκροί, επτά τραυματίες




Οι αντάρτες του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) επέστρεψαν δυναμικά από τα απάτητα βουνά του Κουρδιστάν, όπου είχαν αποσυρθεί στη διάρκεια του χειμώνα, πραγματοποιώντας καταδρομική επιχείρηση ενανατίον τουρκικής στρατιωτικής βάσης.

Σύμφωνα με την France 24, η επίθεση έγινε κοντά σε στρατιωτική βάση στη νοτιοανατολική Τουρκία, στην επαρχία Σίιρτ, και στη διάρκεια της σκοτώθηκαν έξι μέλη της Τουρκικής Αστυνομίας και τραυματίστηκαν άλλοι επτά, παραδέχθηκαν πηγές ασφαλείας της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις αρχές, η επίθεση συνέβη στην περιοχή μιας στρατιωτικής βάσης στην πόλη Eruh του Siirt. Οι αρχές ανέφεραν ότι όσοι που σκοτώθηκαν είναι μέλη της πολιτοφυλακή του χωριού που στήριζαν τον τουρκικό στρατό. Οι πηγές ανέφεραν αρχικά ότι σκοτώθηκαν στρατιώτες, αλλά στη συνέχεια διόρθωσαν την αρχική ανακοίνωση ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 6.

Δεν ήταν σαφές πότε συνέβη η επίθεση. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε ότι τέσσερις στρατιώτες και τρεις φρουροί του χωριού τραυματίστηκαν επίσης στην επίθεση, η οποία σημειώθηκε σε μια περιοχή στην οποία πραγματοποιούνταν έργα οδοποιίας.

Το PKK χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική ομάδα από την Τουρκία, θέση με την οποία συμφωνούν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι συγκρούσεις στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία γενικά κλιμακώνονται καθώς η άνοιξη φτάνει στην ορεινή περιοχή. Τότε αρχίζουν να κατεβαίνουν από τα βουνά οι αντάρτες και για ένα διάστημα 8 μηνών διεξάγονται αιματηρές μάχες.

ΠΗΓΗ: Hellas Journal, France 24, Ανατόλια

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: