Βολές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κατά Κατσίκη για τα περί ανταλλαγής των Ελλήνων με του οκτώ Τούρκους




«Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης παραβλέπει, προφανώς, ότι η Ελλάδα είναι κράτος μέλος της ΕΕ και η διάκριση των εξουσιών, θεμελιώδης Αρχή που προβλέπεται από το Σύνταγμα» σχολιάζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, με αφορμή τις δηλώσεις Κατσίκη για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους.

«Δεν μας εκπλήσσουν αυτές οι απόψεις, που αποτυπώνουν τις γενικότερες αντιλήψεις της κυβέρνησης. Τέτοιου είδους προσεγγίσεις εκθέτουν διεθνώς την Ελλάδα, πιστοποιούν ότι η κυβέρνηση δεν διαθέτει το κύρος και τη σοβαρότητα για να διαχειριστεί την υπόθεση των κρατούμενων Ελλήνων στρατιωτικών και υπονομεύουν το Κράτος Δικαίου» προσθέτει η ΝΔ.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, σχολίασε αιχμηρά τη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη σχετικά με ενδεχόμενο ανταλλαγής των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, με τους οκτώ Τούρκους που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.

«Αδιανόητη και απαράδεκτη τη σπουδή του βουλευτή των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να παίξει το παιχνίδι του Ερντογάν. Συμφωνεί, άραγε, η κυβέρνηση με τις θέσεις του κ. Κατσίκη; Οφείλει να τοποθετηθεί», σχολίασε ο κ. Χρηστίδης.

Νωρίτερα σήμερα ο Κώστας Κατσίκης είχε προτείνει την ανταλλαγή των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών με τους δύο Έλληνες, που κρατούνται στην Ανδριανούπολη,

«Από τη μια λέμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε παρέμβαση στην ελληνική Δικαιοσύνη, δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να παρακάμψουμε και οι δύο χώρες την ελληνική Δικαιοσύνη και να βρούμε μια συμφωνία ανταλλαγής» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάϊ.

28/03/2018 13:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ Ν. Αρμένης
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: