“Τελεσίγραφο” της FIFA στην ΕΠΟ με το Grexit να επικρέμαται: Θέλουμε σκληρά μέτρα




Σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, παρουσία των εκπροσώπων της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA, Έντι Ντερβισάι και Μάριου Γεωργίου.

Τα μέλη της Ε.Ε. ενημερώθηκαν και επίσημα για το περιεχόμενο της εισήγησης του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης, Χέρμπερτ Χούμπελ, προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Ομοσπονδιών-Μελών της FIFA, στην οποία ζητείται η άμεση αναστολή της ιδιότητας μέλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA, κοινώς… Grexit.

«Βασική προτεραιότητα είναι να ολοκληρωθεί η λίγκα. Υπάρχει κίνδυνος για την εικόνα του ελληνικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Θέλουμε να δουλέψουμε μαζί, να είμαστε σκληροί και να στείλουμε μήνυμα ότι παίρνουμε μέτρα κατά της βίας. Απαιτούνται ενέργειες. Υποστηρίζουμε κι εμπιστευόμαστε πλήρως τον πρόεδρο της ΕΠΟ και το έργο του. Ζητούμε αναλόγως να τον στηρίζει και να ενεργεί μαζί του το σύνολο της Εκτελεστικής Επιτροπής. Θέλουμε την υποστήριξη και από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Πρέπει η λίγκα να ολοκληρωθεί ομαλά και να δούμε πράξεις κι άμεσες αποφάσεις από τα δικαστικά όργανα. Να δούμε ότι γίνεται πόλεμος κατά της βίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ντερβισάι, ο οποίος επέμεινε στη λήψη συγκεκριμένων σκληρών μέτρων για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα και ζήτησε να υπάρξει πλήρες κανονιστικό πλαίσιο έως την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ επισήμανε ομόφωνα στα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης «την ομοψυχία των μελών της και την αταλάντευτη βούληση να προχωρήσουν σε αλλαγές στη συνολική λειτουργία και δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλα του τα επίπεδα».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, διέψευσε τις φήμες περί παραίτησής του, ενώ υπερασπίστηκε το μέχρι τώρα έργο της διοίκησής του, τονίζοντας ότι χρειάζεται χρόνος για να ολοκληρωθούν οι αλλαγές. «Ουδέποτε εξεδήλωσα επιθυμία να παραιτηθώ, ούτε έχω την πρόθεση να παραιτηθώ. Φέτος στο πρωτάθλημα είχαμε ιδιαίτερο ανταγωνισμό και καθόλου εκτεταμένα επεισόδια. Δεν μπορούν τα επεισόδια να διακόπτουν το πρωτάθλημα. Πρέπει να υπάρχουν ποινές και οι αποφάσεις των οργάνων να συνετίζουν. Είναι εμφανής η ομοψυχία της Εκτελεστικής Επιτροπής και απαρέγκλιτη η βούλησή της να προχωρήσει σε τομές. Το πρωτάθλημα θα τελειώσει όπως άρχισε. Η διοίκηση θα υλοποιήσει τους στόχους της. Επανεξετάζουμε το νομικό πλαίσιο για να θωρακιστεί το άθλημα σε όλα τα επίπεδα. Οι αλλαγές χρειάζονται χρόνο. Σε 7 μήνες δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε τα πάντα. Θα γίνει ό,τι πρέπει να γίνει και η Επιτροπή Παρακολούθησης θα λάβει σύντομα το τελικό πλαίσιο θέσεων της ΕΠΟ υπογράμμισε ο κ. Γραμμένος.

Στο ζήτημα της διαιτησίας, η Εκτελεστική Επιτροπή επικύρωσε την προσθήκη στην ΚΕΔ του Ισπανού Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν, ο οποίος αναλαμβάνει τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, ενώ οριστικοποίησε την απόφαση για χρήση του Video Assistant Referee (VAR) τη νέα περίοδο, θέτοντας ως επικεφαλής τον Μιχάλη Κουκουλάκη. Η νέα σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας είναι η εξής:

Επικεφαλής: Βίτορ Μέλο Περέιρα

Νέο Μέλος / Επαγγελματικά πρωταθλήματα: Χουάν Αντόνιο Φερνάντεζ Μαρίν

Μέλος / UEFA Convention Project Leader: Σταύρος Τριτσώνης

VAR Project Leader: Μιχάλης Κουκουλάκης

Μέλος / Γ΄εθνική – Γυναικείες διοργανώσεις – Υποδομές: Δημήτριος Καλύβας

Μέλος / Παρατηρητές Διαιτησίας: Ιωάννης Τσαχειλίδης

Συνεργάτης ΚΕΔ: Νικόλαος Ιωσηφόγλου

Συνεργάτης ΚΕΔ, Εκγύμναση Διαιτητών: Βασίλης Λώλης

Υπεύθυνος Ανάπτυξης: Κύρος Βασάρας

Ακόμη, ως πρόεδρος της Επιτροπής Ασφάλειας και Γηπέδων ψηφίστηκε ομόφωνα το μέλος της Ε.Ε. Λεωνίδας Θωμαΐδης, ενώ εγκρίθηκε ομόφωνα έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 20.000 ευρώ προς την ΕΠΣ Λακωνίας, λόγω καταστροφής από πυρκαγιά των γραφείων της.

29/03/2018 17:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: