Τούρκοι παρενόχλησαν το Σινούκ του Αρχηγού ΓΕΣ: Αερομαχία με ελληνικά μαχητικά




Συνεχίζουν το παιχνίδι με τη φωτιά οι Τούρκοι καθώς σήμερα έφτασαν στο σημείο να παρενοχλήσουν το ελικόπτερο Σινούκ που μετέφερε τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και άλλους 16 ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς μεταξύ αυτών και τον διοικητή της ΑΣΔΕΝ.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας OnAlert αναφέρουν ότι καθώς το ελικόπτερο πετούσε από τη Ρόδο προς τις νησίδες Ρω και Στρογγύλη ειδοποιήθηκε από τα τουρκικά ραντάρ δια ασυρμάτου ότι πετάει εντός του τουρκικού FIR.

Όπως είναι φυσικό οι τουρκικές προειδοποιήσεις αγνοήθηκαν μιας και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ωστόσο κατά την επιστροφή του ελικοπτέρου τύπου Σινούκ προς τη Ρόδο, οι Τούρκοι απογείωσαν δύο μαχητικά τους από την βάση του Ντάλαμαν που προσέγγισαν το ελικόπτερο.

Ακολούθως και με εμφανή σκοπό την πρόκληση από τον ασύρματο της τουρκικής βάσης και με τρόπο ώστε να ακούει και το ελληνικό πλήρωμα, ζητήθηκε από τους Τούρκους πιλότους να γίνει αναγνώριση του ελικοπτέρου.

Τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν σε απόσταση 2.000 ποδών από το ελικόπτερο και έδωσαν τα σχετικά στοιχεία. Ωστόσο δευτερόλεπτα αργότερα έφτανε η ελληνική απάντηση που είχε να κάνει με τα ελληνικά αεροσκάφη τις 115 Πτέρυγας Μάχης, τα οποία εκδίωξαν τα τουρκικά από τον ελληνικό εναέριο χώρο με αερομαχία.

Ωστόσο το Γενικό Επιτελείο Αεροπορία σε ανακοίνωσή του αρκετή ώρα μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού επισημαίνει πως τα τουρκικά F-16 είχαν πρόθεση παρενόχλησης.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: