Τουλάχιστον περίεργη η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνομιλία του Τραμπ με τον Ερντογάν




Σαν να μην έγινε τίποτα στην Αφρίν, την περασμένη Κυριακή, όταν οι ορδές του Ταγίπ Ερντογάν εισέβαλαν στην πόλη της Συρίας προκαλώντας την καταστροφή.

Στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, για την τηλεφωνική συνομιλία του προέδρου Ντόναλντ Τράμπ με τον ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας, ΔΕΝ γίνεται καμία απολύτως αναφορά.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο Πρόεδρος Donald J. Trump μίλησε σήμερα με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν της Τουρκίας για να επιβεβαιώσει τη σημασία των ισχυρών σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Τουρκίας ως συμμάχων του ΝΑΤΟ και στρατηγικών εταίρων και να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τις περιφερειακές εξελίξεις. Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την εντατικοποίηση της συνεργασίας σε κοινές στρατηγικές προκλήσεις και την αντιμετώπιση των ανησυχιών και των δύο χωρών που επηρεάζουν τις διμερείς σχέσεις».

Η ανακοίνωση στα αγγλικά:

THE WHITE HOUSE
Office of the Press Secretary – March 22, 2018

Readout of President Donald J. Trump’s Call with President Recep Tayyip Erdogan of Turkey

President Donald J. Trump spoke today with President Recep Tayyip Erdogan of Turkey to reaffirm the importance of strong relations between the United States and Turkey, as NATO Allies and strategic partners, and to exchange views on regional developments.  The two leaders committed to continue efforts to intensify cooperation on shared strategic challenges and to address the concerns of both countries that affect the bilateral relations.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: