Το Λονδίνο υποστηρίζει σθεναρά την επανέναρξη των συνομιλιών για Κυπριακό, λέει ο Ντάνκαν




Τη σθεναρή υποστήριξη της βρετανικής Κυβέρνησης για επανέναρξη των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού διατύπωσε, εκ νέου, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου σερ Άλαν Ντάνκαν, απαντώντας σε ερώτηση του κυπριακής καταγωγής Βρετανού Βουλευτή Πάμπου Χαραλάμπους.

Ο βουλευτής υπέβαλε γραπτό ερώτημα προς το Foreign Office ζητώντας να πληροφορηθεί «ποιά πρόσφατα διπλωματικά βήματα έχουν γίνει για να υποστηριχθεί μια λύση μέσω διαπραγμάτευσης στη διένεξη στην Κύπρο».

Απαντώντας, επίσης γραπτώς, ο σερ Άλαν ανέφερε: «Υποστηρίζουμε σθεναρά μια λύση. Εξακολουθούμε να κρίνουμε ότι με πολιτική βούληση μια λύση παραμένει εφικτή. Έχουμε ενθαρρύνει τις κυπριακές κοινότητες να εργαστούν προς την επανέναρξη των συνομιλιών και είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε την πρόοδο».

Σημειώνεται ότι ο κ. Χαραλάμπους είχε καλέσει προφορικά την Τρίτη στη Βουλή των Κοινοτήτων τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών να ενθαρρύνει και να πιέσει την Τουρκία να απέχει από προκλητικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ευρώπης είχε αναλάβει να απαντήσει, επαναλαμβάνοντας ότι το Λονδίνο αναγνωρίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το δικαίωμα για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της.

ΚΥΠΕ-Αθανάσιος Γκαβός
Βρετανία-Λονδίνο
28/03/2018 14:27

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: