Το Ισραήλ στηρίζει τον αγωγό EastMed: Τι βλέπουν οι Ισραηλινοί και άλλαξαν στάση…




Δια στόματος του υπουργού ενέργειας Yuval Steinitz, το Ισραήλ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της ιστοσελίδας μας και ξεκαθαρίζει ότι στηρίζει το έργο κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου EastMed, αν τελικά αποφασιστεί η κατασκευή του όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, το οποίο έργο έχει τη στήριξη της ΕΕ και θα μεταφέρει ενεργειακά φορτία από τα πεδία της Ανατολικής Μεσογείου προς την Ευρώπη.

Οι τελικές αποφάσεις για την κατασκευή του αγωγού αναμένεται να ληφθούν μέσα στην επόμενη χρονιά, ωστόσο η δήλωση αυτή των Ισραηλινών ξεκαθαρίζει και διευκολύνει πολύ το τοπίο.

Μέχρι και πολύ πρόσφατα, οι απόψεις μέσα στην Ισραηλινή κυβέρνηση ήταν μοιρασμένες μεταξύ αυτών που ήθελαν τον αγωγό EastMed και εκείνων που έβλεπαν άλλες εναλλακτικές διαδρομές και λύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση άλλαξε καθώς νεότερα στοιχεία δείχνουν μια μεγαλύτερη εικόνα που θέλει συνδεσιμότητα των ενεργειακών πεδίων της Ανατολικής Μεσογείου με αυτά της Βόρειας και Ανατολικής Αφρικής μέσω αγωγών διπλής ροής.

Η διαδρομή του αγωγού EastMed είναι η μόνη που θα μπορεί να συνδέει όλο αυτό το ενεργειακό δυναμικό απευθείας με την Ευρωπαϊκή αγορά, χωρίς τους μελλοντικούς κινδύνους που ενδεχομένως να εμφανιστούν στην Ερυθρά Θάλασσα.

Reuters, Hellasjournal.com by Mignatiou.com
10/03/2018
Houston, USA

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: