Το Εμπορικό Επιμελητήριο προειδοποιεί Τραμπ, για συνέπειες από επιβολή δασμών στην Κίνα




Το Εμπορικό Επιμελητήριο των ΗΠΑ προειδοποίησε τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να μην προχωρήσει στην επιβολή δασμών στις κινεζικές εισαγωγές, με δεδομένες τις συνέπειες που θα υπάρξουν για τις αμερικανικές επιχειρήσεις, αλλά και τους καταναλωτές.

“Οι δασμοί αποτελούν καταστροφικοί φόροι για τους Αμερικανούς καταναλωτές,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τόμας Τζέι Ντόνοχιου, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής του αναφερόμενου εμπορικού επιμελητηρίου. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι οι δασμοί είναι ενδεχόμενο ότι μπορούν να οδηγήσουν σε “έναν καταστροφικό εμπορικό πόλεμο,” με σοβαρές επιπτώσεις για την οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ, την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και την επιβίωση των καταναλωτών, των εμπόρων, αλλά και των αγροτών.

Σε χαμηλό εξαμήνου η αξία των αμερικανικών ομολόγων στο κινεζικό χαρτοφυλάκιο, τον Ιανουάριο

Το κινεζικό χαρτοφυλάκιο αμερικανικών ομολόγων κατέγραψε χαμηλό εξαμήνου τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Η οικονομική αξία των αμερικανικών χρεογράφων στο κινεζικό χαρτοφυλάκιο μειώθηκε στα 1,1682 τρισεκατομμύρια δολάρια, τον Ιανουάριο, έναντι 1,1849 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο του 2017, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδό της από τον περασμένο Ιούλιο.

16/03/2018 07:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Xinhua
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: