“Το ατσάλι σκληραίνει όταν το χτυπάς”: Έκρηξη του ΠΑΟΚ για τη βαριά τιμωρία:




«Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς» της αθλητικής Δικαιοσύνης για την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και όσα έγιναν στο διακοπέν ντέρμπι της Τούμπας με την ΑΕΚ για την 25η αγωνιστική της Super League.

Το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League, επέβαλε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, αφαίρεση δύο βαθμών από τη νέα διοργάνωση και κατακύρωσε τον αγώνα με την ΑΕΚ, υπέρ της Ένωσης με 3-0, καθώς θεωρεί πως το ντέρμπι διεκόπη με υπαιτιότητα των γηπεδούχων. Παράλληλα, επέβαλε στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για τρία χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ, ενώ στον παράγοντα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Λιούμπος Μίχελ, απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 90 ημέρες και πρόστιμο 15.000 ευρώ. Τέλος, ο ΠΑΟΚ θα δώσει τους επόμενους τρεις αγώνες του χωρίς θεατές, ενώ η ΠΑΕ θα καταβάλει πρόστιμο 63.000 ευρώ.

“Το ατσάλι σκληραίνει όσο το χτυπάς”
Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΟΚ για την ποινή είναι η εξής:

“Η ποινή είναι σκληρή και υπό την πίεση της στοχευμένης επικοινωνιακής καταιγίδας εναντίον του ΠΑΟΚ. Δεν αντικατοπτρίζει το μέγεθος του αδικήματος και είναι το αποτέλεσμα μιας εικόνας που κανείς δεν είδε live, αλλά που έγινε η ευκαιρία να αντιμετωπιστεί μια τιμωρία στον ΠΑΟΚ σαν κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τις αμαρτίες του ελληνικού ποδοσφαίρου επί δεκαετίες. Προχωρούμε σε έφεση και περιμένουμε να δικαστούμε με βάση τα πραγματικά γεγονότα. Το ατσάλι σκληραίνει όσο το χτυπάς.

Ο Ιβάν Σαββίδης επέλεξε να αναμετρηθεί μετωπικά με ένα βρώμικο σύστημα δεκαετιών. Ας μην περιμένει το παραποδοσφαιρικό κύκλωμα πως αυτή η άδικη και βαριά απόφαση είναι ικανή να τον λυγίσει. Έχει δίπλα του και γύρω του όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ, πιο δυνατή και πιο αποφασισμένη από ποτέ».

Λουτσέσκου: «Τεράστια ντροπή η συμπεριφορά των δυο ομάδων απέναντι στον ΠΑΟΚ»
Οξύτατος ήταν ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, στις καθιερωμένες τοποθετήσεις του ενώπιον της κάμερας στην συνδρομητική τηλεόραση της Nova.
«Είναι μια τεράστια ντροπή αυτό που συνέβη με τις αποφάσεις, τεράστια ντροπή η συμπεριφορά των δυο ομάδων απέναντι στον ΠΑΟΚ. Εμείς θέλαμε να παίξουμε στο γήπεδο αυτό το ματς, όμως δεν έγινε από ένα… τσίρκο λόγω ενός ρολού χαρτιού. Από την άλλη, οδηγηθήκαμε στο να παίξουμε σε ένα ματς, στο οποίο μπήκε ένα γκολ που δόθηκε οφσάιντ και ένα τσίρκο παικτών που είχαν διαφορετικό κανόνα για το οφσάιντ, απ’ ότι κανονικά ισχύει. Έτσι, οδηγούμαστε στο να έχουμε διαλυθεί από ένα ρολό χαρτί και ένα πεντακάθαρο γκολ» είπε μεταξύ άλλων ο 49χρονος τεχνικός και συνέχισε: «Θα έπρεπε όλοι από αυτούς να ντρέπονται, αλλά δε νιώθουν καμία ντροπή. Εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο και να αποδεικνύουμε πράγματα εκεί».

Για το αν ξέρει πόσους βαθμούς έχει ο ΠΑΟΚ τώρα, μετά τις αποφάσεις, είπε: «Ειλικρινά, δεν ξέρω. Υπάρχει μεγάλη σύγχυση. Ξέρω, όμως, ότι έχουμε 55 βαθμούς στο γήπεδο», ενώ για το κυριότερο συναίσθημά του αυτήν τη στιγμή, είπε: «Θυμό, αναστάτωση, αλλά και ντροπή για τους ανθρώπους της Αθήνας». Για το πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστεί αυτήν την κατάσταση επισήμανε: «Δεν είναι πολύ δύσκολο, γιατί είναι επαγγελματίες. Απολαύσαμε τις προπονήσεις μας, τα αποτελέσματα. Θέλαμε να κερδίσουμε κάτι στο γήπεδο, είχαμε έναν τίτλο που παιζόταν, ενδεχομένως να χάναμε κάποιους βαθμούς, κάποια παιχνίδια, αλλά αυτό δε θα άρεσε στους ανθρώπους της Αθήνας. Ίσως κάτι τέτοιο να γινόταν κατά τη διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου! Είμαστε δυνατοί και θα πρέπει να επιστρέψουμε στο 100% για να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε. Μην πιστεύετε ότι θα είμαστε διαλυμένοι και παραιτημένοι στο γήπεδο. Είμαστε μια ομάδα που θα δουλέψει πολύ και για αυτήν τη χρονιά, αλλά και για την επόμενη».

Για το αν τον απασχολεί το πως θα εξελιχθεί η συγκεκριμένη υπόθεση στο δικαστήριο υπογράμμισε: «Δεν ασχολούμαι, δε με ενδιαφέρει. Έχουμε ένα στόχο, το παιχνίδι του Σαββάτου. Πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι, με τη δική μας φιλοσοφία. Και ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που μιλάω για αυτό. Έχω βαρεθεί να μιλάω για όσα έχουν γίνει. Έπρεπε να πω την άποψη μου. Είναι τεράστια ντροπή αυτό που συμβαίνει. Θέλαμε να παίξουμε στο γήπεδο, επί ίσοις όροις και δε μας άφησαν». Για το αν θεωρεί ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η κατάσταση και με ποιο τρόπο είπε: «Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Είμαι προπονητής ποδοσφαίρου. Αυτές οι αποφάσεις δεν ανήκουν στο άθλημα. Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω».

Πηγή: ΑΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: