Την Τετάρτη η άσκηση αντιμετώπισης σεισμού “Εγκέλαδος” της Πολιτικής Άμυνας στην Κύπρο




Την παγκύπρια άσκηση «Εγκέλαδος 2018» η οποία σκοπό έχει να δοκιμάσει τις δυνατότητες ανταπόκρισης και τον συντονισμό των εμπλεκομένων Υπηρεσιών στο Σχέδιο «Εγκέλαδος», μετά από ένα καταστροφικό σεισμό, πραγματοποιεί την Τετάρτη η Πολιτική Άμυνα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η άσκηση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις, πρωινή και απογευματινή ως ακολούθως:
– Η πρωινή φάση προνοεί την εμπλοκή όλων των Υπηρεσιών, οι οποίες θα ασκηθούν παγκύπρια σε άσκηση επί χάρτου, με τη λειτουργία πολύ-υπηρεσιακών συντονιστικών κέντρων στα γραφεία της Γενικής Διοίκησης Πολιτικής Άμυνας, στην Λευκωσία και στα γραφεία της Επαρχιακής Διεύθυνσης Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας. Στη Λάρνακα θα διεξαχθούν παράλληλα και ασκήσεις στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Γλαύκος Κληρίδης» και στις εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών.

– Κατά την απογευματινή φάση της άσκησης θα ασκηθούν όλες οι Επαρχιακές Διευθύνσεις Πολιτικής Άμυνας, με πρακτική κινητοποίηση δυνάμεων πολιτικής άμυνας σε θέματα έρευνας και διάσωσης και στήσιμο καταυλισμών.

Στη Λευκωσία, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου και την ΕΜΑΚ, θα πραγματοποιηθεί πρακτική άσκηση σε κτήριο προς κατεδάφιση, στον κυβερνητικό οικισμό Στρόβολος ΙΙ, από τις 19:00 μέχρι τις 22:00. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ομάδα της ΕΜΑΚ και εθελοντική ομάδα έρευνας και διάσωσης της Πολιτικής Άμυνας Λευκωσίας θα εργαστούν παράλληλα για τον εντοπισμό και απεγκλωβισμό ατόμων που εγκλωβίστηκαν σε κτήριο μετά από σεισμό. Τις ομάδες θα υποστηρίξουν ομάδα ανιχνευτικών σκύλων και μη επανδρωμένα πτητικά μέσα.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
26/03/2018 15:24

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: