Την ερχόμενη Τετάρτη αρχίζουν τελικά οι διαβουλεύσεις για τη σύσταση νέας κυβέρνησης, στην Ιταλία




Την ερχόμενη Τετάρτη (μια ημέρα αργότερα απ’ ό,τι είχε ανακοινωθεί αρχικά) πρόκειται να αρχίσουν, τελικά, οι διαβουλεύσεις του προέδρου της ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα με τα κόμματα, με στόχο το σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

Την Τετάρτη πρόκειται να συναντηθούν με τον Ματαρέλα οι πρόεδροι της βουλής και της γερουσίας, Ρομπέρτο Φίκο και Ελισαμπέτα Καζελάτι, όπως και ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Την Πέμπτη στις διαβουλεύσεις θα κληθούν να πάρουν μέρος οι εκπρόσωποι όλων των ιταλικών κομμάτων και εντός της ημέρας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία.

Στη συνέχεια, ο Ιταλός πρόεδρος θα πρέπει να αποφασίσει σε ποιόν επιθυμεί να αναθέσει διερευνητική εντολή, για να εξακριβωθεί αν θα μπορέσει να συσταθεί νέα κυβέρνηση. Η πρώτη αυτή, διερευνητική εντολή θα μπορούσε να δοθεί στον πρόεδρο της βουλής ή στην επικεφαλής της γερουσίας, ώστε να προχωρήσουν σε νέες, πιο «στοχευμένες» επαφές με τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
Δεν αποκλείεται, τέλος, ο Σέτζιο Ματαρέλα να θελήσει να συναντηθεί και για δεύτερη φορά με τους πολιτικούς αρχηγούς της Ιταλίας, πριν λάβει την απόφασή του για την επόμενη πολιτική φάση.

29/03/2018 22:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ του Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: