Ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης συνομιλεί με Κούρδους οι οποίοι βρίσκονται έξω από το κτήριο της Βουλής για τα γεγονότα στο Αφρίν. 13/03/2018, ΚΥΠΕ, Η.ΜΙΤΣΙΔΟΥ

Τη λύπη του για τα όσα συμβαίνουν στο Αφρίν, εκφράζει ο Συλλούρης: Συνάντηση με Κούρδους

Τη λύπη του για τα όσα συμβαίνουν στο Αφρίν, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης σε ομάδα Κούρδων, οι οποίοι βρίσκονταν συγκεντρωμένοι έξω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά τη διάρκεια σύντομης συνομιλίας που είχε μαζί τους.

«Λυπούμαστε για την εισβολή που βλέπουμε ότι γίνεται στη Συρία και ιδιαίτερα στο Αφρίν», είπε ο κ. Συλλούρης, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης και στα γεγονότα του 1974 στην Κύπρο.

Βλέπουμε, πρόσθεσε, «και το ανθρωπιστικό, πέραν του άλλου ζητήματος, που φαίνεται ότι πολλοί αθώοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και σκοτώνονται καθημερινά και βλέπουμε και τη διεθνή αναλγησία όπως την έχουμε δει και στην Κύπρο».

Από την πλευρά τους εκπρόσωποι των Κούρδων, μιλώντας μέσω διερμηνέα, ζήτησαν τη στήριξη της κυπριακής Βουλής αλλά και των Ευρωβουλευτών για ανάδειξη διεθνώς του ζητήματος και στενή παρακολούθηση του τι συμβαίνει στο Αφρίν σε καθημερινή βάση.

«Ζητούμε τη βοήθεια σας και τη φωνή σας σε αυτό το θέμα», είπαν και παρέδωσαν υπόμνημα στον Πρόεδρο της Βουλής.

«Θα το εξετάσουμε με τα κόμματα και τους Βουλευτές», είπε ο κ. Συλλούρης.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
13/03/2018 14:49

Be the first to comment on "Τη λύπη του για τα όσα συμβαίνουν στο Αφρίν, εκφράζει ο Συλλούρης: Συνάντηση με Κούρδους"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*