Θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Γεώργιο Εξορινό στην κατεχόμενη Αμμόχωστο




Ακολουθία του Επιταφίου θα τελεστεί τη Μεγάλη Παρασκευή, 6 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου του Εξορινού, στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου αναφέρεται ότι «η Μητρόπολη και η ομάδα πρωτοβουλίας «Αμμόχωστος η Πόλη μας» ενημερώνουν το κοινό ότι το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής 6 Απριλίου 2018, θα τελεστεί η ακολουθία του Επιταφίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Εξορινού στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου».

Συγκεκριμένα «στη μία το μεσημέρι θα γίνει η ακολουθία της ταφής του Χριστού και από εκείνη την ώρα οι πιστοί μπορούν αν προσέρχονται για προσκύνηση του Επιταφίου. Στη συνέχεια θα τελεστεί στις 4:30 το απόγευμα η ακολουθία του Επιταφίου και στις 6:30 το βράδυ η περιφορά του Επιταφίου στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «θα δρομολογηθούν δωρεάν λεωφορεία από όλες τις πόλεις. Από το Παραλίμνι η αναχώρηση θα γίνει από την Πλατεία Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου στις 15:30 το μεσημέρι, από τη Λάρνακα από το χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στις 15.00 το μεσημέρι, από τη Λεμεσό η αναχώρηση θα γίνει στη 13.30 από τον Αγιο Γεώργιο Χαβούζας, από την Πάφο η αναχώρηση θα γίνει στη 13.00 το μεσημέρι από το Παφιακό γήπεδο και από τη Λευκωσία η αναχώρηση θα γίνει στις 14.30 από το Κέντρο Χειροτεχνίας».

Δηλώσεις συμμετοχής για όλες τις πόλεις μπορούν να γίνουν μέχρι τις επτά το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης 5 Απριλίου 2018 στην Χρύσω Χατζηδημητρίου στο τηλέφωνο 99587110.

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου «καλεί όσους πιστούς μπορούν, να παρευρεθούν στην ακολουθία του Επιταφίου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο».

ΚΥΠΕ – Φανίτσα Ζαννέττου
Κύπρος-ΛΑΡΝΑΚΑ
19/03/2018 14:49

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: