Ταινία η συναρπαστική ζωή του Dapper Dan από το Χάρλεμ που έντυνε διάσημους της χιπ χοπ




Αν και o Dapper Dan είναι ένα πολύ γνωστό όνομα στη βιομηχανία της μόδας και τη σκηνή hip-hop, το προφίλ του σχεδιαστή από το Χάρλεμ πρόκειται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με την ταινία για τη ζωή του που είναι στα «σκαριά».

Σύμφωνα με το «The Hollywood Reporter», η Sony έχει προσλάβει τον stand up κωμικό, ηθοποιό και συγγραφέα Jerrod Carmichael (από την εκπομπή «The Carmichael Show» του NBC) για να διασκευάσει στη μεγάλη οθόνη τα επερχόμενα απομνημονεύματα του Dapper Dan, κατά κόσμον Daniel Day, τα οποία θα κυκλοφορήσουν το επόμενο έτος από την Random House.

Η βιογραφική ταινία θα γυριστεί στο Χάρλεμ, όπου ο Dap έχτισε την καριέρα του στη μόδα τη δεκαετία του 1980 με τις κατά παραγγελία χειροποίητες δημιουργίες του με πασίγνωστα διακριτικά γνωστών brand.

H μπουτίκ Dapper Dan, η οποία άνοιξε στην 125η οδό στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης το 1982, απέκτησε φήμη κάνοντας με τη μόδα ό,τι έκανε το hip-hop με τη μουσική εκείνη την περίοδο. Ο Dapper Dan, άρχισε να κόβει και να ράβει λογότυπα από είδη πολυτελείας γνωστών label, όπως Gucci και Louis Vuitton, με τον τρόπο που οι rappers χρησιμοποιούσαν samples από τα τραγούδια των άλλων, για να δημιουργήσουν εντελώς νέα στυλ.

Ο σχεδιαστής που ασχολείται με τη μόδα εδώ και δεκαετίες, έγινε γνωστός ντύνοντας τους Mike Tyson, Salt-N-Pepa, Aaliyah, P. Diddy και LL Cool J – και άλλους της hip hop σκηνής του Χάρλεμ.

Οι προχωρημένες δημιουργίες του, αθλητικές φόρμες, τζάκετ και σακίδια πλάτης έφεραν λογότυπα διάσημων οίκων, όπως του Louis Vuitton τον οδήγησαν σε νομικά προβλήματα με τον γαλλικό οίκο μόδας, επειδή δεν είχε λάβει άδεια. Έτσι αναγκάστηκε να κλείσει τη μπουτίκ του το 1992 και φάνηκε πως η κληρονομιά του είχε τερματιστεί.

Όταν όμως ο Gucci απέτισε φόρο τιμής σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σχέδια του στην επίδειξη μόδας της Cruise συλλογής 2018, πέρυσι, αισθάνθηκε ότι έγινε η πλήρης ανατροπή.

Η συναρπαστική ζωή του σχεδιαστή θα είναι το θέμα της βιογραφικής ταινίας – με βάση τα απομνημονεύματά του που θα κυκλοφορήσουν σύντομα και ο ίδιος ο Dan θα αναλάβει το ρόλο του εκτελεστικού παραγωγού.

Η ταινία θα επικεντρωθεί στις μέρες του Χάρλεμ, στο απόγειο της δόξας του και θα προβάλει πώς επαναπροσδιόρισε το ύφος του χιπ χοπ τις δεκαετίες του 1980 και του 1990.

Η είδηση για την ταινία για τον Dapper Dan ακολουθεί την ανακοίνωση ότι ο θρυλικός σχεδιαστής θα ανοίξει και πάλι το ατελιέ του, αυτή τη φορά μετά από συμφωνία με τον Gucci.

14/03/2018 09:00
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: