Συνεχίζεται η προπαγάνδα για τους δύο Ελληνες: Προδικάζουν πέντε χρόνια τα τουρκικά Μέσα




Ένας νέος δικαστικός αγώνας ξεκινά από αύριο για τους δύο Έλληνες στρατιώτες που παραμένουν προφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης ύστερα και από την σημερινή απόφαση του δικαστηρίου, να παρατείνει την κράτησή τους, την ίδια ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει την προπαγάνδα από τα Μέσα που ελέγχει. 

Οι δικηγόροι του Δημήτρη Κούκλατζη και του Αγγελου Μητρετώδη αναμένεται να καταθέσουν ένσταση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.

Τα τουρκικά Μέσα πάντως άρχισαν και πάλι την προπαγάνδα με αφορμή την παράταση της προφυλάκισης. Το πρακτορείο ANADOLU σε σχετικό ρεπορτάζ του αναφέρει επικαλούμενο “πηγές” ότι:

“Υπάρχουν συγκεκριμένες αποδείξεις ότι το έγκλημα έχει διαπραχθεί από τους υπόπτους και ότι η προβλεπόμενη τιμωρία για την πράξη είναι 5 χρόνια φυλάκισης”.

Οι ερμηνείες των τουρκικών μέσων,που ελέγχονται πλήρως από το καθεστώς της Αγκύρας και τα αυθαίρετα συμπεράσματα, ανέφεραν πολιτικοί παρατηρητές,  εντάσσονται σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που στόχο έχει να δημιουργήσει εντυπώσεις εντός άλλα και εκτός συνόρων.

Πόσο μάλιστα μετά την την χθεσινή συζήτηση στη Βάρνα που το θέμα τέθηκε ευθέως στον Ταγίπ Ερντογάν από τους Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ. Μάλιστα, η συζήτηση είχε διάρκεια είκοσι λεπτών και, σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη, ο πρόεδρος της Κομισιόν είπε στον Τούρκο πρόεδρο: «Είσαι ηγέτης, δεν κινδυνεύεις από δύο στρατιωτικούς που χάθηκαν στα χιόνια. Πρέπει να κάνουν Πάσχα στα σπίτια τους»

Τα σημερινά δημοσιεύματα των τουρκικών Μέσων,  έρχονται ως συνέχεια της απάντησης τους Τούρκου προέδρου ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι το θέμα είναι στα χέρια των Τούρκων δικαστών που “θα το εκτιμήσουν στην πραγματική του διάσταση”. Με αυτό τον τρόπο, τα φερέφωνα της Αγκυρας,  επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές, επιδιώκουν να ” φουσκώσουν” ένα καθημερινό περιστατικό και να το εντάξουν στα παιχνίδια των εκβιασμών και των απειλών μέσα από τα οποία συνηθίζει η Τουρκία  να ασκεί την εξωτερική πολιτική της.

MIgnatiou.com 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: