Στον ΔΗΣΥ ψηφίζουν: Σίγουρη η επανεκλογή στην προεδρία του Αβέρωφ Νεοφύτου




Άρχισε η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις θέσεις των αξιωματούχων του Δημοκρατικού Συναγερμούς. Η Στέλλα Κυριακίδου, ο Νίκος Νουρής και ο Γιώργος Γεωργίου έχουν υποβάλει ήδη υποψηφιότητα.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου θεωρείται απίθανο να έχει ανθυποψήφιο για την προεδρία του κόμματος, ως εκ τούτου θα ανανεώσει τη θητεία του ως επικεφαλής στην Πινδάρου.

Ο μεγάλος γρίφος αφορά στη θέση του αναπληρωτή προέδρου του κόμματος. Ο Λευτέρης Χριστοφόρου επαναδιεκδικεί εκλογή και είναι μέχρι στιγμής η μόνη σίγουρη υποψηφιότητα.

Σε δηλώσεις του κατά την υποβολή της υποψηφιότητας του, ο κ. Νουρής ανέφερε πως με εφόδιο την κοινοβουλευτική του πορεία αλλά και την πολύχρονη κομματική του δραστηριότητα και συμμετοχή στα συλλογικά όργανα του ΔΗΣΥ υπέβαλε ενώπιον των μελών του ΔΗΣΥ για μια εκ των θέσεων των Αντιπροέδρων του κόμματος.

«Όραμα μου είναι να είμαι μέλος μια ηγετικής ομάδας η οποία θα οδηγήσει το ΔΗΣΥ στη νέα εποχή και βεβαίως στη διεύρυνση αυτής της ιστορικής παράταξης» σημείωσε.

Ο κ. Γιώργος Γεωργίου, κατά την υποβολή της υποψηφιότητάς του για τη θέση του Αντιπροέδρου, ανέφερε: «Υπέβαλα στο κόμμα την υποψηφιότητά μου για την ανανέωση της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου για την θέση του αντιπροέδρου στον ΔΗΣΥ».

Δεν θα διεκδικήσει τη θέση του αναπληρωτή Προέδρου ο Βουλευτής του κόμματος, Ανδρέας Κυπριανού. Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, «μετά την απόφαση του Ευρωβουλευτή και φίλου μου Λευτέρη Χριστοφόρου να επαναδιεκδικήσει την θέση, μια δική μου υποψηφιότητα θα δημιουργούσε εσωστρέφεια αχρείαστη για την παράταξη μας αυτή την εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τον τόπο».

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: