Στενές επαφές…Νέα επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Γερμανία για χάρη του Σαλέχ Μουσλίμ




Στο Βερολίνο θα βρεθεί σήμερα το απόγευμα ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην τρίτη κατά σειρά επίσκεψή του στη Γερμανία μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, όπου θα συναντηθεί με τον Γερμανό ομόλογό του.

Αφορμή της επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ είναι η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού, ΙΤΒ. Όπως ανακοινώθηκε θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ κατά στην άφιξή του στο αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δύο Υπουργοί θα εξετάσουν την περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, μετά και την απελευθέρωση από την Τουρκία του Γερμανού δημοσιογράφου, Ντενίζ Γιουκτσέλ, άλλα διμερή θέματα, αλλά και την κατάσταση στη Συρία.

Όπως όμως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών θα μεταφέρει στη Γερμανία ένα άλλο νέο μεγάλο αίτημα της Τουρκίας, αυτό της απέλασης από τη χώρα του ηγέτη του συριακού κουρδικού κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), Σαλέχ Μουσλίμ.

Ο Μουσλίμ κατηγορείται από τους Τούρκους για δύο βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στον παρελθόν στην Τουρκία, είχε συλληφθεί πριν λίγο καιρό στην Τσεχία, ωστόσο παρά τα αιτήματα των τουρκικών αρχών αφέθηκε ελεύθερος και πριν λίγες ημέρες βρέθηκε στη Γερμανία, όπου το περασμένο Σάββατο πήρε μέρος σε διαδήλωση κουρδικών οργανώσεων στο Βερολίνο κατά της τουρκικής εισβολής στη βόρεια Συρία.

ΚΥΠΕ-Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία-ΒΕΡΟΛΙΝΟ
06/03/2018 14:39

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: