Σταύρος Θεοδωράκης για το Κίνημα Αλλάγής: Θέλουμε να αλλάξουμε την Ελλάδα




Με την ανοικοδόμηση του Σικάγο μετά την καταστροφική φωτιά του 1886 παρομοίασε τη δημιουργία του Κινήματος Αλλαγής ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στο ιδρυτικό συνέδριο και τόνισε πως αυτό που απομένει είναι να δούμε ποιος θα είναι ο αρχιτέκτονας και ποιος ο Ινδιανός, καθώς από εκείνους φτιάχτηκε ξανά η αμερικανική πόλη.

«Οι συνεργασίες φέρνουν λύσεις. Η σύνθεση δίνει δύναμη», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης, και αναφερόμενος στην επόμενη μέρα είπε: «Η χώρα έχει ανάγκη από ένα περιβάλλον φιλικό προς τις επενδύσεις. Αυτή είναι Η προτεραιότητα! Μεταρρυθμίσεις με χρονοδιάγραμμα. Μεταρρυθμίσεις κόντρα σε συμφέροντα, βολεμένους και συντεχνίες. Στόχος η άμεση ανάκαμψη των ιδιωτικών επενδύσεων και η τόνωση των εξαγωγών.

Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να σταματήσουν να ασχολούνται με τα εσωτερικά τους προβλήματα και να στηρίξουν επιτέλους τις επενδύσεις και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Τα capital control πρέπει να τελειώσουν πριν το καλοκαίρι. Η υποχρέωση των εταίρων μας, η υποχρέωση των δανειστών μας, είναι να προχωρήσουν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους τους επόμενους 4 μήνες. Και όταν λέω δανειστές εννοώ και το ΔΝΤ, που πρέπει να πει στις αγορές ότι θεωρεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος και ζωντανές τις ελληνικές τράπεζες».

Ο ίδιος τόνισε πως η κυβέρνηση μετεκλογικά αλλά και η αντιπολίτευση πρέπει από κοινού να αμφισβητήσουν τους δημοσιονομικούς στόχους της χώρας καθώς η νυν κυβέρνηση συμφώνησε σε υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα.

Αναφερόμενος στα εθνικά ή όπως προτίμησε να τα πει πατριωτικά θέματα είπε ότι πρέπει να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ, τονίζοντας: «Οι αναβολές είναι εις βάρος του ελληνικού λαού και πρέπει η ΝΔ να σταματήσει το παραμύθι ότι όλα θα είναι πιο εύκολα όταν έρθει ο Μητσοτάκης στην κυβέρνηση και ο Καραμανλής και ο Σαμαράς στην εξουσία. Τη λύση για το Μακεδονικό την περιέγραψε χθες και η Φώφη Γεννηματά. Και συμφωνώ! Σύνθετη ονομασία για όλες τις χρήσεις και μια διεθνή συμφωνία που δεν θα μπορεί να αναιρεθεί με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τα αλυτρωτικά.

Εμείς δεν έχουμε κοινά σημεία με όσους υπερασπίζονται μια φοβισμένη Ελλάδα, μια Ελλάδα που βλέπει παντού συνωμοσίες. Μια Ελλάδα πίσω απο υψωμένα τείχη. Η Ελλάδα ΔΕΝ θα πρωταγωνιστεί στα Βαλκάνια επειδή θα βάζει βέτο. Θα κυριαρχήσει – αν κυριαρχήσει – ως πρωτεύουσα δύναμη στην οικονομία και τον πολιτισμό. Ο νους μας πρέπει να είναι στον Ερντογάν, έναν ηγέτη μεθυσμένο από τις εικόνες των όπλων και του αίματος. Γι΄ αυτό πρέπει να εκμεταλλευτούμε την παρουσία του τουρκοκύπριου Ακιντζί και να ενθαρρύνουμε τη λύση του Κυπριακού. Αυτή λοιπόν πρέπει να είναι η συνεισφορά ένός νέου πατριωτικού Κινήματος. Ξεκάθαρες κουβέντες, με το βλέμμα στην μεγάλη εικόνα και όχι στα μικροσυμφέροντα και στα πρόσκαιρα οφέλη».

17/03/2018 23:08
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: