Σκληρή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου: Η Ρωσία βομβάρδιζε τη Γούτα και σκότωνε αθώους




Με μια σκληρή ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος κατηγορεί ευθέως το Κρεμλίνο ότι βομβάρδισε αθώους πολίτες στην Ανατολική Γούτα.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (ώρα Ελλάδος) η αμερικανική κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη συνεχιζόμενη στρατιωτική επίθεση που το καθεστώς Άσαντ, υποστηριζόμενο από τη Ρωσία και το Ιράν, εξαπολύει εναντίον του λαού της Ανατολικής Γούτα».

Στο ίδιο κείμενο οι Αμερικανοί αναφέρει πως Ρωσία και Συρία με την δικαιολογία ότι μάχονται κατά τρομοκρατών βομβαρδίζουν και πραγματοποιούν χερσαίες επιχειρήσεις. Η Ουάσινγκτον χαρακτηρίζει τις αιτιάσεις για τις επιχειρήσεις αυτές «συνδυασμό ψεμάτων» που χρησιμοποιήθηκε και στην περίπτωση της απομόνωσης και καταστροφής του Χαλεπιού το 2016.

«Μεταξύ της 24ης και 28ης Φεβρουαρίου, ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τουλάχιστον 20 ημερήσιους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη Δαμασκό και την Ανατολική Γούτα, από την αεροπορική βάση Χουμαϊνίμ στη βορειοδυτική Συρία», αναφέρει η σκληρή ανακοίνωση του Λευκοί Οίκου και καταλήγει: «Οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις πρέπει άμεσα να σταματήσουν να στοχεύουν ιατρικές υποδομές και πολίτες καθώς οι επιθέσεις αυτές είναι κομμάτι της βίαιης εκστρατείας τους στην Ανατολική Γούτα. Ο πολιτισμένος κόσμος δεν πρέπει άλλο να ανεχθεί τη συνεχιζόμενη από το καθεστώς Άσαντ χρήση χημικών όπλων. Το καθεστώς Άσαντ μαζί με τους υποστηρικτές του στη Μόσχα και την Τεχεράνη, πρέπει να δεχθεί την απόφαση 2401 του Συμβουλίου Ασφαλείας, να σταματήσει τις εχθροπραξίες μέσα και γύρω από την Ανατολική Γούτα και να επιτρέψει την μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους περίπου 400.000 αθώους πολίτες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση».

Ρεπορτάζ: MIgnatiou.com

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: