Σημείωμα Σαμαρά και επιστολές της Novartis έστειλε στην προανακριτική η εισαγγελέας




Νέα στοιχεία που δίνουν νέα τροπή στην υπόθεση της Novartis έστειλε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα στοιχεία αυτά περιλαμβάνονται δύο επιστολές της Novartis στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που αφορούν ζητήματα φαρμακευτικής δαπάνης. Η μια επιστολή φέρει ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2014, αφορά MOU για φαρμακευτική δαπάνη, και εκεί η Novartis τονίζει ότι είναι ανάμεσα στις εταιρείες εκείνες που συγκροτούν το think tank για το πέρασμα της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης στη σταθερότητα και την ανάπτυξη.

Στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή περιλαμβάνεται επίσης ένα ιδιόχειρο σημείωμα, σε χαρτί που φέρει τα επίσημα διακριτικά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο οποίο αναγράφεται το τηλέφωνο στελέχους της ΝΔ. Τα στοιχεία αυτά έχει προσκομίσει η προστατευόμενη μάρτυρας Αικατερίνη Κελέση και έχει δηλώσει ότι το πήγε στην εταιρεία ο Κωνσταντίνος Φρουζής, την επομένη της συνάντησής του με τον πρώην πρωθυπουργό. Στη Βουλή διαβιβάστηκε και CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Novartis.

Στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης είναι προγραμματισμένη απόψε η αυτοπρόσωπη παρουσία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά από σειρά ενστάσεων και αιτημάτων, με δύο έγγραφά του προς την επιτροπή. Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, ο Ε. Βενιζέλος προσέρχεται και για τη παροχή εξηγήσεων ως εξεταζόμενο πρόσωπο.

Επίσης, το μέλος της ειδικής επιτροπής και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με επιστολή του προτείνει να κληθούν ως μάρτυρες, ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, η κ. Suzanne Kohout, σημερινή πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Novartis, και οι μάρτυρες που αναφέρονται στη δικογραφία με κωδικό όνομα.

13/03/2018 18:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: