Σε ομόνοια και ομοψυχία καλούν πολιτική ηγεσία και λαό οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ




Οι Σύνδεσμοι Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955 – 59, σε διακήρυξή τους για την 1η Απριλίου, καλούν την πολιτική ηγεσία και τον λαό να αναλογισθούν τις ευθύνες τους, να κηρύξουν ομόνοια και ομοψυχία, και ενωμένοι όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε το εθνικό μας θέμα με καθορισμένους τους στόχους και τις ενέργειές μας για τη σωτηρία της Κύπρου.

«Η σημερινή μέρα δεν είναι για πανηγύρια ούτε για γιορτές. Είναι μέρα μνήμης, εθνικής ανάτασης και περισυλλογής. Μέρα αυτοκριτικής, αυτοσυγκέντρωσης και εθνικού προβληματισμού», αναφέρεται στη διακήρυξη.

Προστίθεται ότι «επιτελώντας το χρέος μας να τιμήσουμε και να μνημονεύσουμε την ακατάλυτη και απροσκύνητη γενιά του πενήντα πέντε, που σήκωσε το βάρος της επανάστασης του σκλαβωμένου λαού μας για αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, να υποκλιθούμε να μνημονεύσουμε και να τιμήσουμε τους αθάνατους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους, έγιναν ολοκαυτώματα, ανέβηκαν στην αγχόνη και ξεψύχησαν στα φριχτά και απάνθρωπα βασανιστήρια των Άγγλων αποικιοκρατών, αναλογιζόμαστε από πού ξεκινήσαμε και πού φθάσαμε».

«Πονά η ψυχή μας, αναστατώνεται ο ψυχικός μας κόσμος. Καυτά τα ερωτήματα. Μας προκαλούν απόγνωση και προβληματισμό», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Την ώρα τούτη της προσευχής και της ενατένισης κλίνουμε το γόνυ ευλαβικά ενώπιον Θεού και ανθρώπων και κάνουμε έκκληση προς την πολιτική ηγεσία και τον λαό μας, να αναλογισθούν τις ευθύνες τους, να κηρύξουν ομόνοια και ομοψυχία, και ενωμένοι όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε το εθνικό μας θέμα με καθορισμένους τους στόχους και τις ενέργειές μας για τη σωτηρία της Κύπρου μας», σημειώνεται.

Σύμφωνα με τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ «οι αντιπαραθέσεις, ο λαϊκισμός και η δημαγωγία δεν έχουν θέση στην προσπάθειά μας να βγάλουμε την πατρίδα μας από την αποτελμάτωση».

«Οι ήρωές μας από τους τάφους τους ενώνουν τη φωνή τους με τη δική μας και ζητούμε από τον λαό μας σύνεση, αυτοσυγκράτηση και πάνω απ’ όλα, πίστη. Να παραμείνει δεμένος στις ρίζες του, να κρατά ζωντανό το πνεύμα του πενήντα πέντε, τους προαιώνιους πόθους, το όραμα των προγόνων μας και να τα μεταλαμπαδεύει από γενιά σε γενιά», αναφέρεται.

«Η ψυχική αντοχή, η πίστη και η ακατάλυτη εθνική συνείδηση είναι τα μεγαλύτερα όπλα του λαού μας. Αυτά τα όπλα είναι δικά μας. Δεν αγοράζονται και ούτε μπορούν να μας τα πάρουν», προστίθεται.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
31/03/2018 14:53

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: