Νεκρός ο δράστης που κρατούσε ομήρους σε σούπερ μάρκετ στη Γαλλία (συνεχής ενημέρωση, video)




Ο δράστης της σύλληψης ομήρων σε σουπερμάρκετ της πόλης Τρεμπ στη νότια Γαλλία σκοτώθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας, όπως επιβεβαίωσε και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών.

Τουλάχιστον δύο είναι οι νεκροί και τρεις οι τραυματίες  από στην ομηρεία στην πόλη Τρεμπ της νότιας Γαλλίας. Την πληροφορία μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο πηγή της γαλλικής κυβέρνησης, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών. ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM μετέδωσε πως ο ένοπλος έχει ζητήσει την απελευθέρωση του Σαλάχ Αμπεσλάμ, ο οποίος ήταν ο εγκέφαλος των δολοφονικών επιθέσεων στο Παρίσι το 2015. Πάνοπλοι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει την περιοχή σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων όπως φαίνεται και σε βίντεο που αναρτήθηκε στο twitter

Πηγή: via Twitter

Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ανέφερε λίγο νωρίτερα στον λογαριασμό του στο Twitter πως αξιωματούχοι ασφαλείας πραγματοποιούν επιχείρηση σε ένα σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ, στη νότια Γαλλία.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράρ Κολόμπ προήδρευσε σύσκεψης με επικεφαλής της αστυνομίας και ακολούθως ανέφερε μέσω twitter πως μεταβαίνει άμεσα στο σημείο.

Την ίδια στιγμή ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, επιβεβαίωνε κατά τη διάρκεια περιοδείας του ότι υπάρχει ένας αστυνομικός τραυματισμένος αλλά η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, αλλά απέφυγε να μιλήσει για νεκρούς ή άλλους τραυματίες.

Η αστυνομική ένωση UNSA ανέφερε επίσης στο Twitter πως βρίσκεται σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση αφού νωρίτερα ένα άτομο πυροβόλησε εναντίον τεσσάρων αστυνομικών στην περιοχή της Καρκασόν τραυματίζοντας έναν από αυτούς.

Επικαλούμενος πηγές, ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1 μετέδωσε πως το ίδιο άτομα έχει συλλάβει τώρα ομήρους στο σουπερμάρκετ στην πόλη Τρεμπ. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο BFM ό άνδρας δήλωσε πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος. Η τοπική νομαρχία ότι υπάρχουν όμηροι στο σουπερμάρκετ Super U αλλά δεν επιβεβαίωσε ότι ο δράστης έχει δηλώσει πίστη στο ΙΚ.

Πριν από λίγο ο δήμαρχος της Τρεμπ δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ότι υπάρχουν δύο νεκροί στην υπόθεση με τη σύλληψη ομήρων σε σουπερμάρκετ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επισήμως από τις γαλλικές Αρχές.


23/03/2018 13:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Τουλούζη, France

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: