Προβλήματα στο ναυτικό των ΗΠΑ: Τι λέει το πόρισμα για το αμερικανικό αντιτορπιλικό…




Την περασμένη εβδομάδα, δόθηκε στη δημοσιότητα η έκθεση του Γραφείου Διερεύνησης της Ασφάλειας των Μεταφορών της Σιγκαπούρης, όπου καταλογίζει σοβαρές ευθύνες στο προσωπικό βάρδιας του Αμερικανικού αντιτορπιλικού John S. McCain σχετικά με τη σύγκρουση που είχε με εμπορικό πετρελαιοφόρο και το θάνατο 10 Αμερικανών ναυτικών την αυγή της 21ης Αυγούστου του 2017.

Σύμφωνα με την έκθεση των αρχών της Σιγκαπούρης, υπήρξε μια αδέξια αιφνίδια κλήση του αντιτορπιλικού που το έβαλε σε πορεία σύγκρουσης με το πετρελαιοφόρο. Η έκθεση είναι καταπέλτης για το επίπεδο ναυτοσύνης του προσωπικού του Αμερικανικού αντιτορπιλικού.

Κάνουν λόγο για «άπειρους» και «κακά εκπαιδευμένους» ναυτικούς στο McCain. Επίσης, το πλήρωμα του αντιτορπιλικού, ακόμη και μετά την λάθος ενέργεια στην πορεία του πλοίου, δεν έστειλε κανένα σήμα στο πετρελαιοφόρο για τον κίνδυνο σύγκρουσης.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την έκθεση, το πλήρωμα του πετρελαιοφόρου είδε την απότομη κλήση στην πορεία του αντιτορπιλικού, αλλά θεώρησαν ότι είναι έμπειροι και ότι έχουν υπολογίσει σωστά τις αποστάσεις ώστε να περάσουν με ασφάλεια χωρίς να συγκρουστούν.

Το ατύχημα συνέβη στις 5 η ώρα πρωινή της 21ης Αυγούστου του 2017 στα Στενά της Σιγκαπούρης, μια από τις πλέον πολυσύχναστες ναυτικές οδούς στον πλανήτη.

Το ατύχημα με το αντιτορπιλικό McCain δεν ήταν το μοναδικό. Στις 17 Ιουνίου είχε συγκρουστεί το αμερικανικό αντιτορπιλικό Fitzgerald με εμπορικό πλοίο στη Θάλασσα των Φιλιππίνων όπου σκοτώθηκαν 7 Αμερικανοί ναύτες.  Στις 31 Ιανουαρίου της ίδιας χρονιάς είχε υπάρξει και άλλο περιστατικό σύγκρουσης Αμερικανικού πολεμικού με αλιευτικό σκάφος ανοιχτά της Ιαπωνίας, ευτυχώς χωρίς θύματα…

Taskandpurpose.com, Reuters
11/03/2018
Singapore

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: