«Πρώτη» για Βίτσα και αποχαιρετισμός για Μουζάλα, στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ




Η υφιστάμενη κατάσταση στον τομέα της μετανάστευσης και τα επόμενα βήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, βρέθηκαν στο επίκεντρο του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο συμμετείχε σήμερα ο νέος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, μαζί με τον προκάτοχό του, Γιάννη Μουζάλα.

Το Συμβούλιο αποχαιρέτισε σήμερα τον κ. Μουζάλα. Στην ομιλία τους τόσο ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Βαλεντίν Ράντεβ, της χώρας που ασκεί την εξάμηνη προεδρία στην ΕΕ, όσο και ο Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, εξήραν τη συμβολή του απελθόντα υπουργού στη διαχείριση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης και στην εξεύρεση ευρωπαϊκών λύσεων.
Όπως είπαν άλλαξε την εικόνα της χώρας και ανταποκρίθηκε στις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ελλάδα κατά την τελευταία τριετία στο ζήτημα αυτό.

Συναντήσεις στο περιθώριο του Συμβουλίου
Στο περιθώριο του Συμβουλίου, οι κ. Βίτσας και Μουζάλας είχαν συναντήσεις με τον Επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας, Χρήστο Στυλιανίδη, και τους αρμόδιους υπουργούς από την Ολλανδία, την Ελβετία και το Βέλγιο, με τους οποίους συζήτησαν θέματα διμερούς συνεργασίας στον τομέα της μετανάστευσης και του ασύλου, καθώς και την ευρωπαϊκή προσέγγιση στη διαχείριση του προσφυγικού, με έμφαση στη μεταρρύθμιση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου.


08/03/2018 21:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: