Προσβλητικοί χαρακτηρισμοί της Τεχεράνης για τον διάδοχο του Σαουδαραβικού θρόνου

File Photo: Ο ηγέτης του Ιράν, Χασάν Ρουχανί EPA, HARISH TYAGI
“Αφελές πρόσωπο με παραισθήσεις που δεν έχει ιδέα από πολιτική” χαρακτήρισε η Τεχεράνη τον διάδοχο του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν, ο οποίος μιλώντας στο CBS είπε μεταξύ άλλων πως εάν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα τότε και η χώρα του θα πράξει πολύ γρήγορα το ίδιο.

“Δεν έχει ιδέα από πολιτική, εκτός από τα πικρά λόγια που πηγάζουν από έλλειψη οράματος… Οι δηλώσεις του δεν αξίζουν απάντηση επειδή είναι ένας άνθρωπος με παραισθήσεις, αφελής, που δεν μιλά παρά μόνο με ψέματα και σκληρότητα” δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γασεμί.

“Το Ιράν σέβεται όλους τους γείτονές του. Η Τεχεράνη καλεί όλες τις χώρες της περιοχής, ιδίως κάποιους κακοθελητές και ισχυρογνώμονες εχθρούς να κάνουν διάλογο και να επιδείξουν ανοχή”, πρόσθεσε.

“Μια χώρα που έχει γονατίσει εδώ και τρία χρόνια, παρά τα εγκλήματα πολέμου της, από τον περικυκλωμένο λαό της Υεμένης που δεν έχει καμία άμυνα (…) θα ήταν προτιμότερο να μην μιλά για το μέγεθος του στρατού και της οικονομίας της. Θα ήταν προτιμότερο να ελέγξει τη γλώσσα του που έχει γίνει μεγαλύτερη από τον ίδιο και κυρίως απέναντι σε μια χώρα τόσο ισχυρή όσο το Ιράν”, συνέχισε, αναφερόμενος στον πρίγκιπα Σαλμάν.

Μιλώντας στο CBS ο Σαουδάραβας πρίγκιπας είπε ότι αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά όπλα θα πράξει το ίδιο και η χώρα του “το συντομότερο δυνατόν”. Παραλλήλισε μάλιστα τις φιλοδοξίες του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν Αλί Χαμενεΐ με εκείνες του Αδόλφου Χίτλερ.

15/03/2018 21:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP
Τεχεράνη

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal