Προσβλητική ανάρτηση για ένα από τα θύματα της Τρεμπ, στη Γαλλία, προκαλεί διενέργεια έρευνας




Ακτιβιστής για την προστασία των ζώων, στη Γαλλία, έκανε ανάρτηση ενός προσβλητικού μηνύματος για ένα από τα θύματα, κρεοπώλη στο επάγγελμα, της τζιχαντιστικής επίθεσης στην Τρεμπ της νότιας Γαλλίας, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έρευνα για «εξύμνηση της τρομοκρατίας», στη χώρα.

Εκτός από τον Αρνό Μπελτράμ, το συνταγματάρχη της γαλλικής χωροφυλακής που έδωσε τη ζωή του παίρνοντας τη θέση ενός ομήρου στην επίθεση του τζιχαντιστή Ραντουάν Λακντίμ στο σουπερμάρκετ Super U, τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ανάμεσά τους ο υπεύθυνος του κρεοπωλείου, Κριστιάν Μεντβ. Για τον Μεντρ, το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη, οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν αυτό το μήνυμα: «Ώστε σας σοκάρει που ένας δολοφόνος σκοτώθηκε από έναν τρομοκράτη; Όχι εμένα, έχω μηδενική συμπόνοια για αυτόν, υπάρχει ακόμη δικαιοσύνη», σύμφωνα με μια δικαστική πηγή. Το μήνυμα προκάλεσε φαρμακερές αντιδράσεις και ο συγγραφέας αυτού, ένας ακτιβιστής βέγκαν το απέσυρε γρήγορα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Φυλάκιση για εξύμνηση της τρομοκρατίας
Σε μια ξεχωριστή υπόθεση, ένας πρώην υποψήφιος βουλευτής της ριζοσπαστικής αριστεράς, ο Στεφάν Πουσιέ καταδικάστηκε σήμερα σε ένα χρόνο φυλάκισης με αναστολή για εξύμνηση της τρομοκρατίας από το δικαστήριο της Λιζιέ. Ο 60χρονος Πουσιέ συνελήφθη την Κυριακή στο σπίτι του, αφού ανήρτησε τρία tweets, χαιρετίζοντας το θάνατο του χωροφύλακα Μπελτράμ.

28/03/2018 21:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Φουά, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: