Προγραμματίζονται νέες τριμερείς διασκέψεις και με χώρες της ΕΕ, λέει ο Χριστοδουλίδης




Νέες τριμερείς διασκέψεις μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και ακόμη τριών κρατών μελών της ΕΕ προετοιμάζονται σύντομα, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά από συνάντηση που είχε με την Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής.

Σε ερώτηση για την προετοιμασία τριμερούς Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου και τη σταθερότητα του Λιβάνου, είπε ότι «θα υπάρξει εκλογική διαδικασία στο Λίβανο. Όντως επιθυμούμε αυτή η σταθερότητα να ενισχυθεί, μας ενδιαφέρει η σταθερότητα και η ασφάλεια του Λιβάνου».

«Μπορώ να σας αναφέρω ότι σε τεχνοκρατικό επίπεδο θα υπάρξει τις αμέσως επόμενες ημέρες συνάντηση για προετοιμασία τριμερούς συνάντησης σε επίπεδο αρχηγών κυβερνήσεων που θα γίνει μετά τις βουλευτικές εκλογές στο Λίβανο», σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών, «να σας αναφέρω ότι είμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας τριμερούς διάσκεψης και με καινούριες ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή η Κυπριακή Δημοκρατία, η Ελλάδα και κράτη μέλη της ΕΕ».

«Πολύ σύντομα θα κάνουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις», πρόσθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Σε ερώτηση αν στο επίκεντρο θα είναι το ενεργειακό, απάντησε ότι «το ενεργειακό είναι ένας βασικός πυλώνας που οδηγεί, αν θέλετε, στο προγραμματισμό για να γίνουν τέτοιου είδους συναντήσεις».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Χριστοδουλίδης απάντησε ότι πρόκειται για «καινούριο σχήμα όσον αφορά τρία κράτη μέλη της ΕΕ τουλάχιστον στην πρώτη συνάντηση».

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
29/03/2018 14:16

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: