Πορείες των οικοδόμων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για αυξήσεις και συμβάσεις




Αυξήσεις στα μεροκάματα, συμβάσεις εργασίας με βάση τις ανάγκες τους και αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων διεκδικεί η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος στη σημερινή κινητοποίησή της που εκφράζεται με απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος και σε όλη τη χώρα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των Οικοδόμων Ελλάδος, Γιάννης Τασιούλας, «κανένας δεν πρόκειται να μας λυπηθεί, κανένας από τους μεγαλοεργολάβους. Όλες οι διεκδικήσεις γίνονται στο δρόμο του αγώνα. Η κρίση δεν φορτώθηκε σε όλους. Φορτώθηκε στους εργαζόμενους. Οι μεγαλοεργολάβοι βγήκαν στο εξωτερικό, κάνουν επενδύσεις σε άλλους κλάδους, το ζήτημα είναι να αναθερμανθεί ο οικοδομικός κλάδος με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες».

Μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης πραγματοποιήθηκε πορεία στα γραφεία της Ένωσης Ιδιοκτητών Κατασκευαστών στο Κολωνάκι. Όπως «ξεκαθαρίζουν» οι οικοδόμοι αρνούνται να συμβιβαστούν με τη φτώχεια και την ανεργία και θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Και στη Θεσσαλονίκη

Πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οικοδόμοι, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδος.

Μέλη του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Αριστοτέλους και στη συνέχεια, με πορεία, κινήθηκαν στις οδούς Εγνατία, Βενιζέλου, καταλήγοντας στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, όπου επιδίωξαν συνάντηση με την επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού ή την υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδια για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ωστόσο όταν αυτή δεν κατέστη δυνατή, αποχώρησαν.

Οι οικοδόμοι ζητούν υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, αυξήσεις σε μεροκάματα και μισθούς, μέτρα για την προστασία των ανέργων και την αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας με επίκεντρο τις λαϊκές ανάγκες και αναγνώριση και διανομή των “υπέρ αγνώστων ενσήμων”.

14/03/2018 13:51
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Θεσσαλονίκη, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: