“Πόλεμος νεύρων” από τους Τούρκους για τους δύο Έλληνες: Παραμένουν κρατούμενοι




Η ένσταση για την προφυλάκιση που κατέθεσαν οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών οι οποίοι έχουν προφυλακισθεί με την κατηγορία εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή, απορρίφθηκε από το δικαστήριο με απόφαση που ανακοινώθηκε λίγη ώρα πριν στην Αδριανούπολη.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.

Σημειώνεται πως από νωρίς το πρωί, στο χώρο του δικαστηρίου προσήλθαν οι γονείς των δύο συλληφθέντων οι οποίοι αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση, ενώ οι ίδιοι οι στρατιωτικοί δεν μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο.

Δήλωση για το θέμα της σύλληψης-κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές στην Ανδριανούπολη, έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη. Όπως συγκεκριμένα δήλωσε ο κ. Κοτζιάς, «η Τουρκία οφείλει να εφαρμόζει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο και να μην εξελίξει μια καθημερινή διαδικασία σε μεγάλο νομικό και πολιτικό πρόβλημα».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΚΥΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: