Ποινική δίωξη κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη: Τον κατηγορούν για την υπόθεση του Noor1




Ποινική δίωξης σε βάρος του  εφοπλιστή και πρόεδρου  του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη  άσκησε  η  προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ειρήνης Τζίβα που ολοκλήρωσε  το πόρισμα για την υπόθεση του Noor1, όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο του ΑΛΦΑ.

H εισαγγελέας  κατά την προκαταρκτική εξέταση διαπίστωσε  ότι ο εφοπλιστής ελέγχεται για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ελέγχθηκαν εμβάσματα σχετικά με τη χρηματοδότηση του πλοίου, που μετέφερε ναρκωτικά. Στην υπόθεση εμπλέκονται και τρεις συνεργάτες του κυρίου Μαρινάκη, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ναυτιλιακής εταιρείας Capital, Νίκος Συντιχάκης, ο δικηγόρος Πειραιά, Βαγγέλης Μπαϊρακτάρης και ο ναυτασφαλιστής, Ηλίας Τσακίρης.

Η εισαγγελέας ζητά επίσης να γίνει διερεύνηση και για το κομμάτι της λαθρεμπορίας καυσίμων και του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος από παράνομες δραστηριότητες.

Η σοβαρότητα της υπόθεσης οδήγησε την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, να ζητήσει την ανάθεση της υπόθεσης σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Πηγή: Alpha TV

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: