Περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας κατά των βανδαλισμών: “Άστραψε” ο Τόσκας στη ΓΑΔΑ




Την ανάπτυξη σε πρώτη φάση 70 αστυνομικών σε συγκεκριμένες περιοχές του κέντρου της Αθήνας και κατά κύριο λόγο σε εμπορικούς δρόμους αποφάσισε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν άμεσα τα φαινόμενα βίας και βανδαλισμών που έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα.

Θέλοντας να δώσει σαφείς οδηγίες προς την ΕΛΑΣ ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Τόσκας, επισκέφθηκε σήμερα τη ΓΑΔΑ και δεν έκρυψε την ενόχληση του για τους χειρισμούς των ανωτέρων και ανωτάτων αξιωματικών ως προς τα τελευταία περιστατικά.
«Δεν νοείται να υπάρχει αδιαφορία», είπε ο κύριος Τόσκας και πρόσθεσε: «Τα λάθη συγχωρούνται, λάθη κάνει αυτός που εργάζεται… αλλά επαναλαμβανόμενα λάθη και αδιαφορία πρέπει να ελέγχονται».

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά τις επιθέσεις σε καταστήματα το βράδυ της Τρίτης ο Νίκος Τόσκας κάλεσε στο γραφείο του την ηγεσία της ΕΛΑΣ και εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι δεν είχε γίνει καμία σύλληψη.

Μιλώντας προς τους αστυνομικούς που επελέγησαν για να ενταχθούν στα νέα μέτρα τους ζήτησε να είναι άψογοι καθώς αποτελούν την εικόνα της ΕΛΑΣ τόσο απέναντι στους ξένους που επισκέπτονται τη χώρα μας, όσο και στους απλούς πολίτες, που θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς.

Ξεκαθάρισε πάντως ότι για τις νέες περιπολίες θα πρέπει να υπάρχουν σαφείς εντολές και εάν δεν υπάρχουν τότε θα ελέγχονται οι ανώτεροι που θα έπρεπε να τις δώσουν.

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγόρησε για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση ότι ανέχεται την ανομία. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε σήμερα την οδό Ερμού και συνομίλησε με καταστηματάρχες οι επιχειρήσεις των οποίων υπέστησαν ζημιές πρόσφατα από αγνώστους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: