Παυλόπουλος: Είμαστε λαός της ειρήνης αλλά και έτοιμοι να υπερασπιστούμε την ακεραιότητά μας




Ξεκάθαρος ότι μπορεί η Ελλάδα να είναι χώρα της ειρήνης αλλά είναι και έτοιμη να υπερασπιστεί ανά πάσα ώρα και έναντι πάντων την ακεραιότητά της εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη διάρκεια της ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Τονίζοντας εκ νέου ότι δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες και τα σύνορά μας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις «εγγυώνται ότι η Ελλάδα είναι η ήρεμη εκείνη δύναμη, η οποία σέβεται στο ακέραιο την φιλία και την καλή γειτονία, ταυτοχρόνως όμως είναι έτοιμη να εκπληρώσει το χρέος της έναντι του Έθνους των Ελλήνων αλλά και έναντι των λοιπών Λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αναφερόμενος στα διαχρονικά μηνύματα που μεταλαμπαδεύει στις σύγχρονες γενιές η ηρωική Επανάσταση των προγόνων μας στις 17 Μαρτίου 1821, αναφέρθηκε στην ανάγκη για ενότητα υπενθυμίζοντας ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να μεγαλουργήσουμε. Αντίθετα, υποστήριξε, η διχόνοια και ο διχασμός, όποτε κυριάρχησαν στην εθνική συλλογική μας ζωή, είχαν ως συνέπεια εθνικές καταστροφές.

Παράλληλα, επισήμανε τον εξέχοντα ρόλο της Εκκλησίας σε όλους τους μεγάλους, Εθνικούς και Κοινωνικούς Αγώνες του Λαού μας και του Έθνους μας και πρόσθεσε ότι το παράδειγμα των Ορθόδοξων Ταγών του Έθνους μας, όταν συνέπραξαν με τους Ηρωικούς Οπλαρχηγούς στην Αρεόπολη, στην Καλαμάτα και κυρίως, στην Αγία Λαύρα, βεβαιώνει του «λόγου το ασφαλές».

17/03/2018 19:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: