Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του Τράμπ στην υπόθεση με τη Ρωσία: Θα καταθέσω, λέει ο Πρόεδρος




Ο δικηγόρος που ηγείται της ομάδας νομικών, η οποία συμβουλεύει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στην έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ με επίκεντρο την πιθανή αμερικανο-ρωσική συμπαιγνία πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του.

«Εκτιμώ τον πρόεδρο και του εύχομαι τα καλύτερα» δήλωσε ο Τζον Ντάουντ σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε, αφού οι New York Times έγραψαν ότι αποχωρεί.

Επισημαίνοντας ότι οι συστάσεις του δεν έγιναν σεβαστές από τον μεγιστάνα, ο Τζον Ντάουντ αποφάσισε να αποχωρήσει σε μια χρονική στιγμή όπου ο Αμερικανός πρόεδρος υψώνει τους τόνους απέναντι στον Μιούλερ, εξηγείται στο άρθρο της αμερικανικής εφημερίδας.

Η παραίτηση αυτή ενισχύει την αίσθηση αγωνίας που επικρατεί στον Λευκό Οίκο, από τα πολυάριθμα δικαστικά μέτωπα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος, τα οποία άνοιξε κατά κύριο λόγο ο Μιούλερ αλλά και την υπόθεση μιας πρωταγωνίστριας αισθησιακών ταινιών που υποστηρίζει ότι είχε ερωτικές σχέσεις με τον δισεκατομμυριούχο.

Ο Τζον Ντάουντ ανέλαβε επικεφαλής της συμβουλευτικής νομικής ομάδας του Τραμπ για τη ρωσική υπόθεση, το περασμένο καλοκαίρι.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο νομικός συνέστησε στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο να συνεργαστεί στο πλαίσιο της έρευνας, εκτιμώντας ότι θα ήταν ριψοκίνδυνο για τον Τραμπ να δώσει προφορική κατάθεση, όπως θέλουν οι ερευνητές του FBI. Δεδομένου του παρορμητικού χαρακτήρα του ενοίκου του Λευκού Οίκου, ο Τζον Ντάουντ είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες.

Έτοιμος να καταθέσει στον ειδικό εισαγγελέα, δηλώνει ο Τραμπ

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να καταθέσει ενώπιον του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, που έχει αναλάβει την έρευνα για το ενδεχόμενο συμπαιγνίας ανάμεσα στο προεκλογικό επιτελείο του και τη Ρωσία.

«Ναι, θα ήθελα να το κάνω» απάντησε ο μεγιστάνας ερωτηθείς σχετικά.

22/03/2018 20:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: