Παραίτηση του προέδρου του Περού, υπό το βάρος κατηγοριών για το σκάνδαλο Odebrecht

Peruvian President Pedro Pablo Kuczynski leaves the Government Palace after bidding farewell to servants and workers, after the confirmation of his resignation, in Lima, Peru, 21 March 2018. Government sources confirmed to EFE that Peruvian President Pedro Pablo Kuczynski presented his resignation amid political crisis caused by the disclosure of video and audio clips that evidence attempts of vote purchase by political allies to avoid his dismissal. EPA,Ernesto Arias
Την παραίτησή του υπέβαλε σήμερα, ο Περουβιανός πρόεδρος, Πέδρο Πάμπλο Κουτσίνσκι, εξαιτίας των κατηγοριών σε βάρος του για διαφθορά, στο πλαίσιο του μεγάλου σκανδάλου της βραζιλιάνικης εταιρείας των κατασκευών Odebrecht, που προκαλεί αναταραχή σε πολλά κράτη της Λατινικής Αμερικής.

Ο 79χρονος πρόεδρος του Περού, ανακοίνωσε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ότι υπέβαλε, σήμερα, την παραμονή μιας πιθανής κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας για καθαίρεσή του, την παραίτησή του στο Κογκρέσο.

«Αντιμέτωπος με αυτή τη δύσκολη κατάσταση που με εμφανίζει αδίκως ένοχο, πιστεύω ότι το καλύτερο για τη χώρα είναι να παραιτηθώ από την προεδρία της Δημοκρατίας», δήλωσε ο Κουτσίνσκι σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.Ο 79χρονος Περουβιανός πρόεδρος, πρώην στέλεχος τραπεζών της Γουόλ Στριτ, υποσχέθηκε μια ομαλή και συνταγματική μεταβίβαση της εξουσίας και αρνήθηκε τις εις βάρος του κατηγορίες της αντιπολίτευσης για διαφθορά.

Ο Κουτσίνσκι αναμενόταν να συναντηθεί τον επόμενο μήνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε μια περιφερειακή σύνοδο κορυφής στο Περού.

21/03/2018 22:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Λίμα, Περο
ύ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal