Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ομιλεί σε οπαδούς του. Φωτογραφία Τουρκική Προεδρία

Παραληρεί πάλι ο Ερντογάν: Πάει με βίντεο στη Βάρνα, απορρίπτει τις κατηγορίες για Αφρίν

Πάλι τα βάζει με τη Δύση ο ισλαμιστής Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε νέο παραλήρημά του, από την Τραπεζούντα αυτή τη φορά, και ενόψει της αυριανής Συνόδου της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του Σκάι στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο κ. Ερντογάν διεμήνυσε ότι η Τουρκία δεν δέχεται μαθήματα από τη Δύση, σημειώνοντας μάλιστα πώς για τα όσα επιρρίπτουν στην Τουρκία σχετικά με την επέμβαση στην Αφρίν, ο ίδιος έχει βίντεο που τα αντικρούουν, τα οποία μάλιστα, όπως είπε, πρόκειται να προσκομίσει στη Σύνοδο τη Δευτέρα.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια των Τούρκων.

Σημειώνεται ότι σε ομιλία του το Σάββατο στη Σαμψούντα, ο τούρκος Πρόεδρος εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων αναφέροντας ότι “την μεγάλη Τουρκία οπωσδήποτε θα την οικοδομήσουμε” απειλώντας ότι “αν χρειαστεί θα δώσουμε τις ζωές μας και αν χρειαστεί θα πάρουμε ζωές”.

«Δεν θα ξεχάσουμε τις πληγές που άνοιξαν στην καρδιά μας τα τεχνητά σύνορα που χάραξαν. Μετά το Αφρίν ξεκινά η ανάσταση» , πρόσθεσε.

Αύριο Δευτέρα ο Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί στη Βάρνα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ντόναλντ Τουσκ. Οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναμένεται μεταξύ άλλων να του θέσουν και το θέμα της κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη.

Οι αξιώσεις της Τουρκίας που θα τεθούν στην Ευρωτουρκική Σύνοδο

Ο Τούρκος πρόεδρος αναμένεται, μεταξύ άλλων, να θέσει στην Ευρωτουρκική Σύνοδο το θέμα της ελεύθερης μετακίνησης των Τούρκων πολιτών στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την επίσπευση των διαδικασιών εκταμίευσης της οικονομικής βοήθειας για τους πρόσφυγες.

Επιπλέον, θεωρείται σίγουρο ότι ο κ. Ερντογάν θα ζητήσει τη συνδρομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Ερντογάν στη Βάρνα σύμφωνα με τον Σκάι

Για τις 17.00 το απόγευμα της Δευτέρας έχει προγραμματιστεί η άφιξη του Τούρκου Προέδρου στη Βάρνα της Βουλγαρίας, ο οποίος στη συνέχεια θα έχει συνάντηση με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοβ.

Στις 19.00 αναμένεται να ξεκινήσει η συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Ντόναλντ Τουσκ η οποία πιθανότατα θα διαρκέσει δύο ώρες. Μετά το πέρας της συνάντησης θα δοθεί κοινή συνέντευξη τύπου ενώ για τις 22.00 προγραμματιστεί η αναχώρηση του Τούρκου προέδρου από τη Βάρνα.