Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη. 7 Μαρτίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

“Παγώνει” έως τις αρχές Απριλίου η αξιολόγηση στο Δημόσιο, αποφάσισε η Όλγα Γεροβασίλη

Αναστέλλεται έως τις αρχές Απριλίου η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, με απόφαση της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη.

Με εγκύκλιο προς τους φορείς της δημόσιας διοίκησης, η υπουργός αιτιολογεί την απόφαση κάνοντας λόγο για «αποφυγή περιττών γραφειοκρατικών βαρών» που θα επιφέρουν «οι αναγκαίες τεχνικές αναπροσαρμογές της διαδικασίας αξιολόγησης» στις οποίες θα προβεί το υπουργείο.

Η διαδικασία θα συνεχιστεί με την έκδοση νεότερης διευκρινιστικής εγκυκλίου, η οποία «θα πραγματοποιηθεί μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου».

Να σημειωθεί ότι σχετικό αίτημα διατύπωσε η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ που συμμετείχε σήμερα στην πρώτη συνεδρίαση της κοινής ομάδας εργασίας για τη δημόσια διοίκηση.

Η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων ζήτησε να ανασταλεί η αξιολόγηση μέχρι να ολοκληρωθεί ο διάλογος, ενώ η υπουργός συμφώνησε, προτείνοντας ο διάλογος να ολοκληρωθεί έως τις 5 Απριλίου. Οι συνδικαλιστές ζήτησαν επίσης να καταργηθεί η τροπολογία με την οποία αποκλείονται από τις θέσεις προϊσταμένων όσοι δεν συμμετέχουν στην αξιολόγηση, ενώ παρέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση. Η κ. Γεροβασίλη δήλωσε πως θα μελετήσει τα αιτήματα και θα δώσει απαντήσεις, μέσα στις επόμενες μέρες.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

14/03/2018 21:29
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Be the first to comment on "“Παγώνει” έως τις αρχές Απριλίου η αξιολόγηση στο Δημόσιο, αποφάσισε η Όλγα Γεροβασίλη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*