Επίθεση Γεννηματά στην Κυβέρνηση: “Όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο καλύτερα”




 

Η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ ότι δεν επιθυμούν τη διαφάνεια .«Βλέπετε ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, θέλουν διαφάνεια a la carte. Όμως και η ΝΔ έχει επιλεκτική μνήμη. Μόνο εμείς είπαμε και λέμε «ναι» σε κάθε πρόταση ελέγχου», ανέφερε και τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους.

«Όλοι «στα μανταλάκια», με κατασκευασμένες κατηγορίες, σκιές και ψίθυροι παντού με την βοήθεια του κίτρινου τύπου και καμία κατάληξη στο τέλος. Αλλά η συκοφαντία μένει. Το επαναλαμβάνω για μια ακόμα φορά. Εμείς με τίποτα δεν θα επιτρέψουμε να μετατραπεί η πολιτική ζωή σε ρωμαϊκή αρένα» συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για φθηνό πολιτικό θέατρο που «έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν. Απ’ το βρώμικο ’89 μέχρι σήμερα, φαίνεται πως τα παθήματα αυτού του τόπου, αυτού του πολιτικού συστήματος, δεν έγιναν μαθήματα. Και κάποιοι επιμένουν να ακολουθούν τους ίδιους αδιέξοδους δρόμους, τις ίδιες αποτυχημένες συνταγές: Λάσπη, συκοφαντία, συνωμοσιολογία».

Κλιμακώνοντας την επίθεση, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε απευθύνόμενη στη κυβέρνηση: «Τι φοβάστε και δεν υπερψηφίζετε την πρότασή μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την πορεία της ελληνικής οικονομίας; Γιατί αρνείστε να εξετάσουμε τι έγινε στην Ελλάδα από το 2001 ως σήμερα; Ποιους και τι προσπαθείτε να καλύψετε; Και απευθύνομαι σε σας, τους βουλευτές της πλειοψηφίας που καμώνεστε τους αριστερούς κι αδιάφθορους: Γιατί είστε αλλεργικοί στην αλήθεια; Τι φοβάστε και δεν θέλετε να εξεταστεί και η δική σας περίοδος; Και επειδή πολλά λέγονται για τα οικονομικά των κομμάτων, προτείνουμε και προκαλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα να προχωρήσουν σε ελέγχους από ανεξάρτητες ελεγκτικές αρχές και όλα τα πορίσματα τους να παραδοθούν στον εισαγγελέα, όπως πράξαμε εμείς. Το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ είναι επιχείρημα για αφελείς»

Η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τη ΝΔ για στρουθοκαμηλισμό, επειδή δεν βρήκε τίποτα να πει για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσαν εδώ κι ένα χρόνο στην εισαγγελέα Διαφθοράς, οι Εύη Χριστοφιλοπούλου, Βασίλης Κεγκέρογλου και Ανδρέας Λοβέρδος για τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων το 2015» και βασίστηκε η πρότασή της σε μια επιστολή ανώνυμης καταγγελίας. «Αυτή τη συναίνεση και αυτό το νέο πνεύμα συνεργασίας ευαγγελίζεται η δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Αυτοδυναμία και στο μονοπώλιο της αλήθειας».

Αναφερόμενη στην επιθετικότητα της Τουρκίας, η επικεφαλής της ΔΗΣΥ παρατήρησε πως κλιμακώνεται επικίνδυνα και παραβιάζει κάθε αρχή διεθνούς δικαίου.Υπογράμμισε δε, ότι «με τη σύλληψη των δυο στρατιωτών, αμφισβητούν ευθέως την εθνική μας αξιοπρέπεια. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, πρέπει άμεσα να επιστρέψουν στην πατρίδα μας ασφαλείς. Δεν μπορεί η Τουρκία να χρησιμοποιεί το περιστατικό ως μέσο πίεσης προς τη χώρα μας. Να επιχειρεί να διασύρει το στράτευμα».

Σχετικά με την πορεία της οικονομίας και το τέλος του προγράμματος, είπε πως δεν σημαίνει και την ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση. «Η επιτροπεία θα συνεχισθεί, ο κ. Τσίπρας έχει ήδη δεσμευθεί σε 4ο άτυπο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση. Οι Έλληνες πολίτες υποφέρουν. Φτώχεια, ανεργία, εξοντωτική φορολόγηση, νέες μειώσεις στις συντάξεις, πλειστηριασμοί των κατοικιών χωρίς καμία προστασία για την πρώτη κατοικία. Όλα αυτά δημιουργούν αδιέξοδα», τόνισε επικρίνοντας παράλληλα τον Αλέξη Τσίπρα, για το ότι αναζητά την σωτηρία μέσα από την πόλωση και τον διχασμό. «Όσο πιο γρήγορα φύγετε, τόσο καλύτερα για την Ελλάδα. Ό,τι και να κάνετε η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε. Κανένας αστείος ανασχηματισμός δεν πρόκειται να σας σώσει. Είστε κυβέρνηση σε αποδρομή!», κατέληξε.

08/03/2018 18:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: