Από την αποψινή Γενική Sυνέλευση των εργαζομένων του MEGA . Photo: Mignatiou.com

Οργισμένοι οι εργαζόμενοι: Πληροφορίες ότι οι μέτοχοι του MEGA θα κηρύξουν παύση πληρωμών

Εν μέσω πληροφοριών ότι το πρωί της Τετάρτης οι μέτοχοι του Μεγάλου Καναλιού, διά του δοτού διοικητικού συμβουλίου, θα κηρύξουν παύση πληρωμών, οι εργαζόμενοι του MEGA εξέδωσαν σκληρό ψήφισμα με το οποίο καλούν όλους τους εμπλεκόμενους , μετόχους, τράπεζες και κυβέρνηση, να δώσουν λύση ώστε να μην κλείσει ο τηλεπτικός σταθμός και βρεθούν στον δρόμο 420 οικογένειες.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι όσα γίνονται τα τελευταία δύο χρόνια παραβιάζουν κάθε έννοια ηθικής και λογικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δοτό Δ.Σ. θα προχωρήσει στην πραξικοπηματική κίνηση εναντίον των εργαζομένων και της εταιρείας το πρωί της Τετάρτης.

Λίγες ώρες νωρίτερα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με απόφαση του έδωσε τη χαριστική βολή. Αποφάσισε να “πέσει μαύρο” στο κανάλι αφού οι μέτοχοι του το εγκατέλειψαν. Ακόμα και αυτή την ύστατη ώρα δεν κάνουν τίποτα να προσβάλουν νομικά την απόφαση του ΕΣΡ,  ενώ αντίθετα υπάρχουν πληροφορίες ότι προτίθενται να ζητήσουν παύση πληρωμών.

Αναλυτικά το ψήφισμα  των εργαζομένων αναφέρει:

“Η απόφαση του ΕΣΡ βάζει και τυπικά την «ταφόπλακα» στη λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού της χώρας. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων που στήριξαν έμπρακτα το κανάλι, παραμένοντας απλήρωτοι και χωρίς καμία στήριξη από την πλευρά των μετόχων, φαίνεται ότι θα ικανοποιηθούν όλοι αυτοί που επιθυμούσαν διακαώς το κλείσιμο του Mega.

Μέτοχοι «αμέτοχοι», κυβέρνηση, τράπεζες, ανταγωνιστές. Ο καθένας μπορεί να βάλει τους εμπλεκόμενους σε όποια σειρά θέλει. Και οι εργαζόμενοι καταλήγουμε στην πυρά, ως μία άλλη Ιφιγένεια, προκειμένου να ικανοποιηθούν επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα. Υπάρχει χρόνος και τρόπος να αποτραπεί το «μαύρο»; Εφόσον θέλουν οι μέτοχοι, υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Αρκεί να χρησιμοποιήσουν όλα τα νομικά εργαλεία για να πετύχουν την αναστολή εφαρμογής της απόφασης του ΕΣΡ.

Οι 420 εργαζόμενοι καλούμε τους μετόχους να αποδείξουν έμπρακτα τη βούληση τους για να «παραμείνει στη ζωή» το κανάλι και άμεσα να προχωρήσουν σε όλα τα απαραίτητα ένδικα μέσα. Η οποιαδήποτε καθυστέρηση θα αποβεί μοιραία και πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αναλάβουν την ευθύνη για το «λουκέτο» του καναλιού.

Όλα όσα έχουν συμβεί στο Mega τα τελευταία δύο χρόνια καταπατούν κάθε έννοια λογικής και ηθικής, ενώ έχει καταστρατηγηθεί η εργατική νομοθεσία. Φτάσαμε στο σημείο από την απλήρωτη εργασία μας να έχει αποπληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας, με τις αμοιβές μας να παραμένουν δεσμευμένες στις τράπεζες. Και όλοι να σφυρίζουν αδιάφορα.

Καλούμε τους μετόχους, την Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και τις Τράπεζες να βρουν τρόπο να μας αποδοθούν τα οφειλόμενα μας. Μόνο ένα μέρος των δεσμευμένων από τις τράπεζες χρημάτων, αρκεί για να εξοφληθούμε.
Επιτέλους, έφτασε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Γιατί μιλάμε για ανθρώπινες ζωές 420 ανθρώπων και των οικογενειών τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων και η ΠΟΣΠΕΡΤ

Η Ομοσπονδία των εργαζομένων στην ΕΡΤ ζητά από την κυβέρνηση να καλυφθούν με κάθε τρόπο οι εργαζόμενοι του MEGA.

«Η ΠΟΣΠΕΡΤ στηρίζει τους συναδέλφους του MEGA και κάθε προσπάθεια που γίνεται προς τη θετική κατεύθυνση. Είναι δίπλα και μαζί στον δίκαιο αγώνα τους, εμποδίζοντας κάθε “ανθρωποθυσία” στον βωμό του ανταγωνισμού, του κέρδους και των πολιτικών σκοπιμοτήτων που επιδιώκει η φαύλη μιντιακή ολιγαρχία», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Be the first to comment on "Οργισμένοι οι εργαζόμενοι: Πληροφορίες ότι οι μέτοχοι του MEGA θα κηρύξουν παύση πληρωμών"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*