Ώρες αγωνίας για τον Έβρο: Περικυκλωμένο από τα νερά του Έβρου το Διδυμότειχο (video)




Σε κατάσταση συναγερμού παραμένει ο Έβρος, που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τεράστιοι όγκοι νερού από τον ποταμό Έβρο απειλούν και κατοικημένες περιοχές, όσο περνούν οι ώρες.

Η χθεσινή νύχτα ήταν δραματική, ιδιαίτερα στο χωριό Λάβαρα Σουφλίου, καθώς έσπασε ανάχωμα στον Έβρο και τα νερά, όχι μόνο πλημμύρισαν αμέσως τον κάμπο καλύπτοντας τα πάντα, αλλά έφτασαν και σε σπίτια του χωριού.

Παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και του δημάρχου Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιού, μηχανήματα προσπαθούσαν απεγνωσμένα να καλύψουν τις διόδους, που μπορεί να έφερναν τα νερά από τον πλημμυρισμένο κάμπο μέσω κάποιων γεφυρών στο χωριό.

Σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες, έσπασε ανάχωμα του ποταμού Έβρου και στην περιοχή του Τυχερού, με αποτέλεσμα τεράστιοι όγκοι νερού να καταλήξουν στον κάμπο του χωριού, με ανυπολόγιστες φυσικά καταστροφές στις καλλιέργειες.
Το Διδυμότειχο, μετά την θραύση των αναχωμάτων στην περιοχή του Πραγγίου, ίσως και του Ισαακίου, αφού κανείς δεν μπορεί πλέον να πλησιάσει οδικώς για να διαπιστώσει πλήρως την κατάσταση, έχει μετατραπεί σε… παραθαλάσσια πόλη. Περικυκλωμένη από τα νερά του ποταμού Έβρου, που πλημμύρισαν όλο τον κάμπο και έφτασαν μέχρι και τον σταθμό του τρένου, αλλά και του «φουσκωμένου» Ερυθροποτάμου όπου η στάθμη είναι οριακή.

Τα δρομολόγια των τρένων δεν εκτελούνται, ωστόσο κινδύνεψε και εξακολουθεί να κινδυνεύει ο βιολογικός καθαρισμός της πόλης.

ΠΗΓΗ: evros-news.gr

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: