Ο Τραμπ έτοιμος να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες από τις ΗΠΑ προς υποστήριξη των Βρετανών




Έτοιμος να ακολουθήσει τα «χνάρια» της συμμάχου των ΗΠΑ, Βρετανίας, και να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες ως απάντηση στη δηλητηρίαση του Σεργκέι Σκριπάλ φαίνεται πως είναι ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο Αμερικανός Πρόεδρος περίμενε να δει ποια θα είναι η περαιτέρω αντίδραση των άλλων ευρωπαϊκών κρατών και να λάβει τις αποφάσεις του και δεν αποκλείεται να ανακοινώσει και σήμερα την απόφασή του αυτή.

Τα υπόλοιπα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν την Παρασκευή να λάβουν επιπρόσθετα τιμωρητικά μέτρα εναντίον της Ρωσίας, επιρρίπτοντας στη Μόσχα την ευθύνη για την επίθεση με νευροπαραλυτική ουσία εναντίον του Σκρίπαλ και της κόρης του, που νοσηλεύονται σε κρίσιμη, κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο αφότου βρέθηκαν αναίσθητοι την 4η Μαρτίου σε παγκάκι στην πόλη Σάλσμπερι.

Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Ρατζ Σα δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μελετά το πώς θα αντιδράσει, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

«Οι ΗΠΑ στέκονται απαρασάλευτα στο πλευρό του Ηνωμένου Βασιλείου και καταδικάζουν την εξωφρενική αυτή ενέργεια της Ρωσίας. Ο πρόεδρος εξετάζει ακόμη επιλογές προκειμένου να τιμωρήσει τη Ρωσία για τις κακόβουλες ενέργειές της. Δεν έχουμε ανακοινώσεις να κάνουμε αυτή τη στιγμή», ανέφερε.

Η ρωσική κυβέρνηση αρνείται ότι ενέχεται στην επίθεση. Ανταπέδωσε την κίνηση που έκανε το Λονδίνο, που προχώρησε στην απέλαση 23 Ρώσων, διώχνοντας ισάριθμο αριθμό στελεχών του διπλωματικού σώματος του.

26/03/2018 01:14
ΑΠΕ-ΜΠΕ,Reuters
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: