Ο Τραμπ επαινεί τον «ισόβιο» πρόεδρο της Κίνας: “Ίσως χρειαστεί να το δοκιμάσουμε”!




Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, έπειτα από την ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας να άρει το όριο των δύο θητειών στην προεδρία, ανοίγοντας τον δρόμο ώστε ο Σι να μπορεί να παραμείνει στο αξίωμα επ’ αόριστον, σύμφωνα με το CNN.

«Είναι πλέον ισόβιος πρόεδρος, ισόβιος πρόεδρος. Και είναι σπουδαίος», δήλωσε ο Τραμπ σε μια κεκλεισμένων των θυρών εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων στη Φλόριντα, σύμφωνα με ένα ηχητικό απόσπασμα που μετέδωσε το CNN.

«Και κοιτάξτε, μπόρεσε και το έκανε. Πιστεύω είναι σπουδαίο. Ίσως χρειαστεί να το δοκιμάσουμε και εμείς αυτό κάποια στιγμή», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος υπό τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα υποστηρικτών του.

Σύμφωνα με τροποποίηση του συντάγματος των ΗΠΑ που επικυρώθηκε το 1951, οι θητείες των Αμερικανών προέδρων περιορίζονται σε δύο.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα ανακοίνωσε στις 25 Φεβρουαρίου την άρση του ορίου των δύο θητειών για την παραμονή στην προεδρία. Το κοινοβούλιο της Κίνας ξεκινά την ετήσια συνεδρίαση του την Δευτέρα και αναμένεται να εγκρίνει την τροποποίηση αυτή του συντάγματος.

Στα σχόλια του ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Σι «έναν σπουδαίο κύριο», σημειώνοντας: «Είναι ο πιο ισχυρός (Κινέζος) πρόεδρος της τελευταίας εκατονταετίας». Ο μεγιστάνας πρόσθεσε πως ο Σι του συμπεριφέρθηκε «εξαιρετικά καλά» κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Πεκίνο τον Νοέμβριο.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχόλιο.

04/03/2018 04:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: