“Ο ΣΥΡΙΖΑ υποσκάπτει τη Δημοκρατία στην Ελλάδα”: Άρθρο του Σαμαρά στους Financial Times




Ένα ιδιαίτερα σκληρό άρθρο του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος χρησιμοποιεί βαρείς χαρακτηρισμούς κατά της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα δημοσιεύουν οι Financial Times.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει πως παρά το γεγονός ότι η οικονομία άρχισε να κάνει βήματα προς τα εμπρός «η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα λέει μια διαφορετική πολύ πιο σκοτεινή ιστορία».

«Η κυβέρνηση του ριζοσπαστικού αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους δεξιούς εθνικιστές ΑΝΕΛ, έχει εξαπολύσει μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε ανεξάρτητους θεσμούς και το κράτος δικαίου», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός και τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ αναρριχήθηκε στην εξουσία μετά από μια φαύλη εκστρατεία κατά της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ αρνούμενος να ψηφίσει οτιδήποτε θα βοηθούσε τη χώρα.

Ο ίδιος τονίζει πως παρά το γεγονός ότι η δική του κυβέρνηση είχε αυστηροποιήσει τις ποινές κατά επίορκων δημοσίων υπαλλήλων και είχε ενοποιήσει τις πειθαρχικές σε μια επιτροπή, ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην κατάργησή της και στη δημιουργία μιας κεντρικά ελεγχόμενης γενικής γραμματείας.

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει τις πολιτικές συνέπειες καταστροφικών πολιτικών που υιοθέτησε τα τρία προηγούμενα χρόνια. Η δημοτικότητά του είναι η μισή από εκείνη που είχε όταν ανέλαβε την εξουσία, ενώ η Νέα Δημοκρατία, που αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση έχει προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις», τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς και προσθέτει: «Ο κύριος Τσίπρας που βρίσκεται σε απόγνωση αποφάσισε, ως τελευταίο καταφύγιο, να προσπαθήσει να εξοντώσει τους αντιπάλους του. Ο πρωθυπουργός πρώην μέλος της ΚΝΕ και δηλωμένος θαυμαστής του Φιντέλ Κάστρο και του Ούγκο Τσάβες, προσπαθεί να μετατρέψει μια υπόθεση – που εμπλέκει την ελβετική φαρμακευτική εταιρεία Novartis σε διεθνές υγειονομικό σκάνδαλο – σε μια ευκαιρία για πολιτικά πλήγματα».

Ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει πως οι κατηγορίες που υπάρχουν για εκείνον και τους υπόλοιπους εννέα βασίζονται σε αβάσιμες κατηγορίες «ανώνυμων προστατευόμενων μαρτύρων» και κατηγορώντας την κυβέρνηση και την επικεφαλής του νομικού γραφείο του πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί ένα ανησυχητικό προηγούμενο: δύο πρώην πρωθυπουργοί διώκονται επί τη βάσει αβάσιμων ισχυρισμών που κατασκευάστηκαν από ανώνυμους προστατευόμενους μάρτυρες. Στόχος του κυρίου Τσίπρα και τον συντρόφων του είναι να εξουδετερώσει τους αντιπάλους του. Είναι προφανές ότι δεν νοιάζονται ότι το απόλυτο θύμα των πράξεών τους θα είναι η ελληνική Δημοκρατία».

«Η υπόθεση της Novartis είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία μιας καταρρέουσας κυβέρνησης δημαγωγών που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τη δημοκρατία για να εγκαθιδρύσει ένα λατινοαμερικάνικου τύπου ανελεύθερο αριστερό καθεστώς στην Ελλάδα. Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να νικήσουν», καταλήγει το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού.

Πηγή: Financial Times

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: