Ο Ρεξ Τίλερσον επιστρέφει μία ημέρα νωρίτερα στις ΗΠΑ από το ταξίδι του στην Αφρική




Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον συντόμευσε το πρώτο ταξίδι του στην αφρικανική ήπειρο προκειμένου να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον μία ημέρα νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ώστε να ασχοληθεί με επείγουσα εργασία εκεί.

Τα σχέδια του Τίλερσον άλλαξαν έτσι ώστε να μπορέσει να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον νωρίς το πρωί της Τρίτης αντί αργά το βράδυ, δήλωσε εκπρόσωπος του Αμερικανού ΥΠΕΞ στους δημοσιογράφους που ταξιδεύουν μαζί του.

Ο υπουργός αναχώρησε από την πρωτεύουσα της Κένυας Ναϊρόμπι σήμερα το πρωί. Θα επισκεφθεί το Τσαντ και τη Νιγηρία το απόγευμα και το βράδυ.

Αντί να περάσει το σημερινό βράδυ στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας Αμπούτζα προτού επιστρέψει στην Ουάσινγκτον, ο Τίλερσον άλλαξε το πρόγραμμά του, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, έτσι ώστε να μείνει μόνο λίγες ώρες στη Νιγηρία προτού φύγει αργά το βράδυ για να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Το Σάββατο (προχθές), ενώ επισκεπτόταν το Ναϊρόμπι, ο Τίλερσον, 65 ετών, ακύρωσε τις προγραμματισμένες επαφές του λόγω αδιαθεσίας.

Η διάρκειας μίας εβδομάδας επίσκεψη του Τίλερσον σε πέντε χώρες της Αφρικής συνέπεσε με άλλες επείγουσες εξελίξεις στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής, περιλαμβανομένης της ανακοίνωσης του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

12/03/2018 13:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ναϊρόμπι, Kenya

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: