Ο πρόεδρος Τραμπ δέχθηκε να συναντήσει τον δικτάτορα της Β. Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν, τον Μάιο




Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιόνγκ Ουν τον Μάιο για να επιτύχει την αποπυρηνικοποίηση της χερσονήσου της Κορέας, δήλωσε την Τετάρτη ο Νοτιοανατολικός Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Chung Eui-Yong, σε σύντομη δήλωση έξω από τον Λευκό Οίκο.

Η συμφωνία, που χαρακτηρίζεται εκπληκτική, έγινε μετά από την υπόσχεση της Βορείου Κορέας να απόσχει από περαιτέρω πυρηνικές δοκιμές κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Σε πρόσφατες συνομιλίες με τη Νότια Κορέα, ο Κιμ Γιόνγκ Ουν εξέφρασε την επιθυμία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο Τράμπ όσο το δυνατόν συντομότερα, δήλωσε ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας της Νότιας Κορέας, ο οποίος έκανε ενημέρωση το απόγευμα της Πέμπτης (τοπική ώρα).

Η αντιπροσωπεία της Νότιας Κορέας διαβίβασε επίσης επιστολή από τον βορειοκορεάτη δικτάτορα Λευκό Οίκο την Πέμπτη, ανέφερε ανώτερος υπάλληλος των ΗΠΑ στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.

Οι Νοτιοκορεάτες αντιπρόσωποι βρέθηκαν την Πέμπτη στο Λευκό Οίκο για να ενημερώσουν τον σύμβουλο της Εθνικής Ασφαλείας H.R. McMaster και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους για τις πρόσφατες συνομιλίες τους με το βορειοκορεατικό καθεστώς.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: