Ο Πρόδρομος Προδρόμου νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας




Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή παράδοσης-παραλαβής των καθηκόντων του νέου Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου.

Ο τέως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε στην τελετή ότι ο Πρόδρομος Προδρόμου και η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, θα αποτελούν από σήμερα τη δημόσια έκφραση της πολιτικής της Κυβέρνησης τόσο στο Κυπριακό όσο και σε ολόκληρο το φάσμα των θεμάτων της εσωτερικής διακυβέρνησης.

Είπε ότι στα χρόνια που είχε την τιμή να υπηρετήσει ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, διδάχθηκε την ωφέλεια της ειλικρίνειας, της συναίνεσης και της συνεργασίας.

‘Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο αγαπητός φίλος που με διαδέχεται στην κρίσιμη αυτή έπαλξη θα αποδειχθεί όχι μόνο ωφέλιμος προς τον Πρόεδρο αλλά και συνολικά στην Κυβέρνηση, την πολιτική ζωή και την κοινωνία της Κύπρου’ , είπε.
Εξέφρασε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ευχαρίστησε τη δημοσιογραφική οικογένεια για την στενή σχέση που είχε όλα αυτά τα χρόνια λέγοντας ότι προσδοκεί στη συνέχιση της συνεργασίας αυτής.

Ευχαρίστησε επίσης τους συνεργάτες του στο Γραφείο του ΚΕ, στο Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου, στο Γραφείο Τύπου της Προεδρίας και στο ΓΤΠ για την συνεργασία και τη στήριξη.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε στον τέως Αναπληρωτή ΚΕ Βίκτωρα Παπαδόπουλο λέγοντας ότι ‘οφείλω πάρα πολλά στον Βίκτωρα και θέλω να το γνωρίζει’, καθώς και στη Ριάνα Μαγίδου ‘που ήταν ο αεικίνητος συνεργάτης μου παντού και πάντοτε με όλη τη σημασία των λέξεων’.

Θερμές ευχαριστίες στις ιδιαιτέρες του γραφείου του και όλους τους συνεργάτες του.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο νέος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή που του έκανε με τον διορισμό του λέγοντας ότι είναι μια σημαντική ευθύνη, την οποία θα αναλάβουμε μαζί με την Αναπληρώτρια ΚΕ, Κλέλια Βασιλείου, με τη διαβεβαίωση ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ούτως ώστε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα και τις ανάγκες της θέσης αυτής και να δικαιώσουμε τον Πρόεδρο για την επιλογή του.

Ευχαρίστησε τον προκάτοχό του Νίκο Χριστοδουλίδη και τον συνεχάρη για την νέα του καθήκοντα στο ΥΠΕΞ, λέγοντας ότι ‘πράγματι στη θητεία του ως ΚΕ μαζί με τον Βίκτωρα Παπαδόπουλο έχουν δώσει δείγματα και έχουν αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη καθαρού και ήρεμου πολιτικού λόγου’.

‘Σε αυτή την κατεύθυνση της έγκυρης και τεκμηριωμένης ενημέρωσης ειδικότερα όσον αφορά το εθνικό μας ζήτημα θα συνεχίσουμε’ είπε.

Πρόσθεσε ότι η ‘κοινή γνώμη θα είναι η δύναμή μας αλλά και ένας πολύ αυστηρός κριτής’.

«Πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας να κάνουμε όσα ο Πρόεδρος έχει στο πρόγραμμά του όσο το δυνατόν καλύτερα αλλά και να προχωρήσουμε και σε νέους δρόμους στις αλλαγές που χρειάζονται για τη χώρα μας και που κάνουν την Κύπρο συνεχώς καλύτερη πάντα σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις την κοινωνία ολόκληρη χωρίς καμία διάθεση για διακρίσεις έτσι που σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και το αναβαθμισμένο δείγμα γραφής του προκάτοχου μου Ν. Χριστοδουλίδη και του συνεργάτη του Β. Παπαδόπουλου, μέσα από συνεργασία διάλογο και σύνθεση να πετύχουμε το καλύτερο για τον κόσμο μας και την πατρίδα μας» είπε.

Είπε ότι η δική του ευθύνη θα είναι η επικοινωνία του Προέδρου και της κυβέρνησης τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό αλλά και η κοινοποίηση των αποφάσεων και των ενεργειών μέσα από τις οποίες η Κυβέρνηση θα προσπαθεί να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των πολιτών.

Αναφερόμενος στους δημοσιογράφους είπε ότι είναι κοινός ο στόχος της διαφάνειας, της πληροφόρησης και της αλήθειας και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει στενή συνεργασία.

Σε ό,τι αφορά το ΓΤΠ, είπε ότι προσβλέπει σε μια στενή και γόνιμη συνεργασία λέγοντας ότι με τη συνεργασία με τα στελέχη που βρίσκονται ήδη εδώ και είναι δοκιμασμένα και έχουν δώσει δείγματα γραφής και αποτελέσματα στα προηγούμενα χρόνια θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα’.

Ο τέως Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που του έδειξε στα καθήκοντα αυτά, λέγοντας ότι ήταν ένα δύσκολο και συναρπαστικό ταξίδι που του έδωσε την ευκαιρία να θέσει τις δυνάμεις του στην υπηρεσία της χώρας για το καλό της κοινωνίας και του τόπου.

Ευχόμενος καλή επιτυχία στον Πρόδρομο Προδρόμου και την Κλέλια Βασιλείου είπε ότι είναι δύσκολο το έργο που θα επιτελέσουν αλλά εξέφρασε βεβαιότητα ότι θα το πετύχουν.

Ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε και για τον Νίκο Χριστοδουλίδη λέγοντας ότι η επιστημονική του κατάρτιση και η ανθρώπινη συμπεριφορά του, ‘του δίδουν όλα τα εχέγγυα να συνεχίσει την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής αυτή της Δημοκρατίας στο δρόμο που χάραξε άλλος μεγάλος πολιτικός ο Ιωάννης Κασουλίδης’.

Ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του στο Προεδρικό Μέγαρο τον Χρήστο Στυλιανίδη στην αρχή, τον Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Παναγιώτη Αντωνίου, τον Κύπρο Κυπριανού, τον Μιχάλη Σοφοκλέους, τον Θεοδόση Τσιόλα, τους Υφυπουργούς Κωνσταντίνο Πετρίδη και Βασίλη Πάλμα και όλους τους Υπουργούς, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τα αποτελέσματα της δουλειάς ήταν καλά για τη χώρα.

Αναφερόμενος στον Τύπο, είπε ότι μαζί με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και πριν με τον Χρήστο Στυλιανίδη υπήρξε μια άψογη συνεργασία με τον Τύπο λέγοντας ότι χειριστήκαμε με πολλή σεβασμό τον Τύπο, και ότι αποχωρεί με ήσυχη τη συνείδησή του ότι ‘ποτέ δεν είπαμε κάτι που να μην ήταν αλήθεια’.

Ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους του Τύπου, το Γραφείο του ΚΕ, τις γραμματείς, το Διπλωματικό Γραφείο, και έκανε ειδική αναφορά στη Ριάνα Μαγίδου, λέγοντας ότι ‘εάν είμασταν αποτελεσματικοί και εγώ και ο Νίκος το οφείλουμε στη Ριάνα και νομίζω ότι είναι ένας από τους παράγοντες της έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης σε αυτόν τον τόπο’.

Παράλληλα, ευχαρίστησε το γραφείο Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον Πάμπο Χαραλάμπους, τον Λοίζο Αντωνίου, τον Παντελή Παντελίδη και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

ΚΥΠΕ – Αθηνά Αρσαλίδου
ΚΥΠΡΟΣ-Λευκωσία
01/03/2018 12:56

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: