Η αντιπρόσωπος του ΟΗΕ κ. Σπέκχαρτ με την Αμερικανίδα Πρέσβειρα Καθλίν Ντόχερτι και τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών Γουές Μίτσελ. Φωτογραφία ΟΗΕ, Κύπρος

Ο Μίτσελ αγνόησε τον “ψευτο-υπουργό” στα κατεχόμενα: Το παραλήρημα του Οζερσάι

“Aυτή η συμπεριφορά των ΗΠΑ τρέφει το καθεστώς και οι δηλώσεις Μίτσελ έδειξαν για ακόμη μια φορά γιατί δεν μπόρεσαν να φτάσουν πουθενά οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό”.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του κατοχικού παράνομου ψευτεο-«υπουργού εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι που μετέφερε την ενόχλησή του στην αμερικανική Πρεσβεία στην Κύπρο γιατί – όπως δηλώνει – ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ δεν είχε όλες τις αντίστοιχες επαφές στην τουρκοκυπριακή πλευρά.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στη γραπτή του δήλωση του κ. Οζερσάι προστίθεται ότι “όσο η διεθνής κοινότητα στηρίζει τα μονομερή βήματα της ε/κ ηγεσίας που δεν υπολογίζει την βούληση των Τ/κ, άλλο τόσο η «νότια» Κύπρος θα απομακρύνεται από την λύση”. Τα περασμένα χρόνια, αναφέρεται, “δόθηκε η δυνατότητα στους Ε/κ να εκπροσωπούν μόνοι τους το νησί, τους δόθηκε ως αργυρό μετάλλιο η ένταξη στην ΕΕ χωρίς τη λύση του Κυπριακού και τώρα η δραστηριότητα στο θέμα του φυσικού αερίου εξυπηρετεί μόνο την μη λύση”.

«Όσοι λένε ‘στηρίζουμε την λύση στο νησί’ δεν είναι αποδεκτό να στηρίζουν ενέργειες ενάντια στη λύση», αναφέρει ο κ. Οζερσάι προσθέτοντας ότι δεν είναι αποδεκτό το γεγονός ότι ο Αμερικανός ΥΦΥΠΕΞ είχε αρκετές επαφές στην ε/κ πλευρά αλλά όχι «αντίστοιχες στο βορρά». Το να προτιμήσει ο Αμερικανός αξιωματούχος να πραγματοποιήσει στην πρώτη του επίσκεψη από τον διορισμό του στην Κύπρο ένα τέτοιο μη ισορροπημένο πρόγραμμα επαφών, αναφέρει ο «υπεξ» Οζερσάι, «δημιουργεί σοβαρές υποψίες στη δική μας πλευρά αν μπορεί να δει δίκαια και αμερόληπτα το (κυπριακό) πρόβλημα».

Εχουν, συνέχισε, υποβάλει την ενόχλησή τους γι αυτό το θέμα στους αρμόδιους της Πρεσβείας των ΗΠΑ και θα μεταφέρει σε κάθε φόρουμ την εκτίμησή του ότι αυτή είναι μια προσέγγιση ανειλικρινής που δεν παρέχει εμπιστοσύνη.

ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ, Λευκωσία 17/03/2018 16:37

Be the first to comment on "Ο Μίτσελ αγνόησε τον “ψευτο-υπουργό” στα κατεχόμενα: Το παραλήρημα του Οζερσάι"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*