Ο Μακρόν προειδοποιεί τον Τραμπ ενάντια στον κίνδυνο ενός «εμπορικού πολέμου»




Προειδοποίηση ενάντια στον κίνδυνο ενός “εμπορικού πολέμου”, του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προς τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δύο άντρες, ανακοίνωσε το Ελιζέ.

Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε τις «έντονες ανησυχίες του για τους δασμούς» που επέβαλε ο Αμερικανός πρόεδρος στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, ενώ τόνισε πως «τέτοια μέτρα που στοχεύουν χώρες συμμάχους, οι οποίες σέβονται τους διεθνείς κανόνες εμπορίου, δεν θα είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση αθέμιτων πρακτικών».
Ο Μακρόν σημείωσε επίσης ότι: «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απαντήσει με διαφανή και αναλογικό τρόπο σε όλες τις πρακτικές που είναι αθέμιτες ή ενάντια στους διεθνείς κανόνες εμπορίου».

«Ένας εμπορικός πόλεμος δεν έχει παρά μόνο χαμένους»
Στο μεταξύ, χθες, ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ εξέφρασε τη «λύπη» της κυβέρνησης της Γαλλίας για τις αποφάσεις που ανακοίνωσε ο Τραμπ, σημειώνοντας πως τόσο το Παρίσι, όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτιμήσουν τις συνέπειες και θα εξετάσουν το πώς θα αντιδράσουν. «Ένας εμπορικός πόλεμος δεν έχει παρά μόνο χαμένους», υπογράμμισε.


09/03/2018 23:52
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: