O Κούσνερ έχει παραβιάσει κανόνες δεοντολογίας ή νόμους στις επιχειρηματικές συναντήσεις του;




Μετά την διαβεβαίωση που έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς ότι ο Λευκός Οίκος “δεν διερευνά αν ο Τζάρεντ Κούσνερ παραβίασε το νόμο,” παρέμειναν αναπάντητες οι ερωτήσεις σχετικά με το αντικείμενο της έρευνας που διεξάγει το Νομικό Γραφείο του Λευκού Οίκου, αναφορικά με τον γαμπρό του προέδρου Τραμπ και υψηλόβαθμο σύμβουλό του, μεταδίδει το CNN.

“Καθώς το Νομικό Γραφείο του Λευκού Οίκου δεν έχει αρμοδιότητα στην συμμόρφωση του προσωπικού σχετικά με κανόνες δεοντολογίας, δεν διεξάγει έρευνα για το αν ο Τζάρεντ Κούσνερ παραβίασε το νόμο,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Σάντερς στην διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης. “Ο Λευκός Οίκος ανάφερε στο Γραφείο Δεοντολογίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, ότι έχουμε ενημερωθεί για αναφορές των ΜΜΕ, ενώ θα ενεργήσουμε καταλλήλως,” συμπλήρωσε.

Το CNN ρώτησε το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου να ξεκαθαρίσει εάν το Νομικό Γραφείο του Λευκού Οίκου εξετάζει την πιθανότητα ο Κούσνερ να έχει παραβιάσει τους κανόνες δεοντολογίας. Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο CNN ότι ο Λευκός Οίκος δεν έχει να προσθέσει κάτι στην δήλωση που έκανε η Σάντερς.

Προχθές, το Γραφείο Δεοντολογίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ έστειλε μία επιστολή σε μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος, που είναι και μέλος του Κογκρέσου, με την οποία ο υπηρεσιακός διευθυντής Ντέιβιντ Έϊπολ γνωστοποίησε ότι το Νομικό Γραφείο του Λευκού Οίκου εξετάζει εάν ο Κούσνερ έχει παραβιάσει τους κανόνες δεοντολογίας ή νόμους κατά τις συναντήσεις του με επιχειρηματίες, οι οποίοι αργότερα, δάνεισαν κεφάλαια μεγαλύτερα των 500 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογενειακή του επιχείρηση.

Στην επιστολή αυτή ο Έϊπολ ανέφερε συγκεκριμένα: “Ο Λευκός Οίκος με πληροφόρησε ότι έχει ήδη ενεργοποιήσει την σχετική διαδικασία. Ζήτησα από τον Λευκό Οίκο να με ενημερώσει σχετικά με τα αποτελέσματα της διαδικασίας.”

Νωρίτερα χθες, ο δικηγόρος του Κούσνερ Άμπε Λόυελ είπε ότι ο Λευκός Οίκος έχει συμπεράνει (από την έρευνά του) ότι “δεν υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα σχετικά με τον Τζάρεντ.” Ο δικηγόρος, δεν ανταποκρίθηκε σε αιτήματα σχολιασμού των εξελίξεων, αλλά και αναφορικά με το πότε έλαβε την παραπάνω διαβεβαίωση από τον Λευκό Οίκο.

Ο Λόουελ υπονοεί ότι ο Λευκός Οίκος δεν εντόπισε κάτι επιλήψιμο για τον Κούσνερ, μετά τις αναφορές των ΜΜΕ για τις συναντήσεις του, που δημοσιοποιήθηκαν στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο ίδιος, πρόσθεσε ότι: “παραποιήθηκαν οι καταστάσεις γύρω από τις οποίες έγιναν μερικές από τις συναλλαγές της εταιρίας Κούσνερ.”

Τις επιχειρηματικές συναντήσεις του Κούσνερ δημοσιοποίησε πρώτη η εφημερίδα “The New York Times.”

Μία πηγή που έχει λάβει γνώση των εξελίξεων δήλωσε στο CNN ότι το Γραφείο Δεοντολογίας της Κυβέρνησης των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη ενημερωθεί επίσημα από τον Λευκό Οίκο σχετικά με το αν ο Κούσνερ έχει παραβιάσει κανόνες δεοντολογίας ή νόμους.

28/03/2018 12:48
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Greece

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: