«Ο Δημήτρης Βίτσας αναλαμβάνει σε μία πολύ δύσκολη φάση του μεταναστευτικού» είπε παραδίδοντας ο Μουζάλας




«Ο Δημήτρης Βίτσας δεν είναι απλά καλή επιλογή, αλλά η ιστορική συνέχεια της αντιμετώπισης του προσφυγικού» δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος, ο απερχόμενος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

«Κάναμε μία διαχείριση κρίσης και υπήρξαν φάσεις που κάναμε διαχείριση ζημιάς» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο απερχόμενος υπουργός και πρόσθεσε: «Εφαρμόσαμε τον κανόνα που βοήθησε πάρα πολύ και είναι το κλειδί για το μέλλον, ότι προσπαθήσαμε να έχουμε ισορροπίες δικαιωμάτων».

«Ο Δημήτρης Βίτσας αναλαμβάνει σε μία πολύ δύσκολη φάση του μεταναστευτικού», καθώς «γίνεται προσπάθεια ενοχοποίησης του κράτους πρώτης υποδοχής» σημείωσε.

Ο κύριος Μουζάλας ευχαρίστησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, «οι οποίοι ενώ έτρεχε η ιστορία, με έβαλαν μέσα».

«Είναι ένα διήμερο πολύ έντονων συναισθημάτων, αλλά πρέπει να το εξορθολογίσουμε, γιατί έχουμε δουλειά να κάνουμε» παρατήρησε ο νέος υπουργός Δημήτρης Βίτσας.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βίτσας, «δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην πολιτική του υπουργείου, γιατί είναι πολιτική της κυβέρνησης».

«Ο Γιάννης Μουζάλας θα είναι εδώ για λίγο χρονικό διάστημα, έχει σημασία να πάρει τις ανάσες του, να επανακτήσει όλες τις δυνάμεις του και θεωρώ ότι η κυβέρνηση και η χώρα χρειάζεται ανθρώπους σαν τον Γιάννη Μουζάλα να τους αξιοποιεί», παρατήρησε ο Δημήτρης Βίτσας.

Όπως πρόσθεσε, την επόμενη εβδομάδα και οι δύο θα βρίσκονται μαζί στο Συμβούλιο υπουργών στις Βρυξέλλες, «ώστε να υπάρχει μια ομαλή διαδικασία».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: